Maart 2019

25-3-2019

VVO 3 hard onderuit

Zaterdag ging ons VVO 3 weer met een niet volledige selectie richting het Westervoortse Sportpark Naederhuyse. Om aan te treden tegen de nummer 2 van de competitie Sc Westervoort 3. Al vanaf minuut 1 had ons VVO 3 weinig in te brengen tegen de soepel spelende Westervoorters. Het moest volstaan met een enkele uitbraak en kleine mogelijkheden. Al na 10 minuten keek VVO 3 dan ook al tegen een achterstand aan. En weer doordat een Westervoortse aanvaller vrij werd gelaten en vrij langs doelman Jan ‘Janis’Tanis de 1-0 binnen kon schieten. Het was verbazingwekkend dat VVO 3 toch tot aan de theepauze deze stand wist vast te houden, en in de eerste helft ook nog wel eens in de buurt van de Westervoortse doelman wist te komen. Hierdoor werd er  vol goede moed aan de tweede helft begonnen.

Maar deze helft moet VVO 3 snel vergeten. Waarschijnlijk waren de krachten al verbruikt want weinig VVO spelers konden de Sc Westervoort 3 spelers nog bijbenen. Het werd dan ook een schiettent in de tweede helft. Doelman Tanis moest deze helft liefst 6 maal de bal uit zijn doel halen. De 2-0 viel in de 55ste minuut, 3-0 in de 60ste, 4-0 in de 70ste minuut, 5-0 in minuut 72, 6-0 in minuut 74 en de 7-0 kwam vanuit een strafschop, in de 76ste minuut, waarvan wij het waarom overigens niet begrepen. De scheidsrechter van dienst floot geregeld zeer discutabel. Wij willen uiteraard niet hem de oorzaak geven van de nederlaag. Deze moet het team zichzelf aanrekenen. Waarbij wel weer gezegd moet worden dat er belangrijke spelers node gemist werden en ons VVO 3 nog steeds te maken heeft met de drie langdurig geblesseerden.

Er moet wat meer pit terug komen in het team van de Velpse vrienden. Wellicht zien wij dat volgende week wel terug in de uitwedstrijd tegen het onbekende Terborg 2, wat met 1 punt en 1 wedstrijd meer, boven VVO 3 staat in de ranglijst. Zaterdagavond was een klein deel van de selectie aanwezig bij de Tropical Party in het clubhuis van VVO. Wij kunnen u verzekeren dat er toen ruim voldoende beleving aanwezig was. Wij zijn dus benieuwd volgende week….

 

18-3-2019

De winterslaap zit erop, zou je denken

VVO 3 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop pas jl. zaterdag gespeeld. Tegenstander op de Pinkenberg was AZSV 7, een gevreesde tegenstander.  Wanneer er voldoende spelers beschikbaar zijn voor VVO 3, en deze de winterslaap achter zich hebben gelaten, dan kan VVO 3 zeker wel een vuist maken tegen de Aaltense opponent. Maar aangezien VVO 3 beschikt over spelers die hun wintersportvakantie niet in de 2 maanden hiervoor weten te plannen, te maken heeft met 3 langdurig geblesseerden en spelers die niet hun geld verdienen met voetballen, en dus moesten werken, was het zaterdag lastig om spelers bij elkaar te krijgen. De technische staf had er een hele opgave aan. Waarin zij, mede doordat er 2 spelers hun vakantie eerder afbraken, maar net in slaagden. Coach Michel ‘Papa’ Schollen was dus niet de vrolijkste zaterdag, bij aankomst al niet, en na afloop al helemaal niet meer. Want VVO 3 ging met 3-6 onderuit. Het was van belang dat het team na de winterstop punten zou pakken, maar op deze manier wordt dat een haast onmogelijke opdracht.

Wij kunnen dan ook weinig lichtpuntjes vermelden over deze wedstrijd. Het enige is dat VVO 3 ‘zowaar’ in de 53ste minuut op voorsprong was gekomen (3-2), en dat juist de speler die zijn vakantie had afgebroken, Menno ‘Menño’ Kostelijk, bij alle doelpunten betrokken was. In de 21ste minuut had hij de assist voor de gelijkmaker (1-1) gegeven op ‘Thomas’ de Vos, een steekbal die door hem onder de Aaltense doelman door in het doel geschoten werd. In de 49ste minuut maakte Kostelijk op slinkse wijze de 2-2 , weer een gelijkmaker. Hierbij verraste hij de AZSV doelman door eerst te doen voorkomen dat hij een vrije trap, rand 16 meter, met links zou nemen maar vervolgens deze snel met rechts in de ongedekte hoek van het AZSV doel te schieten. En de voorsprong in de 53ste minuut komt ook voor rekening van Kostelijk. Hierbij was het vooral het slim doorspelen, met de hak, van Marik “Matavz’ de Jong waardoor hij de 3-2 in kon schieten.

VVO 3 leek dus nog een goed resultaat te kunnen behalen, al werd de wedstrijd bepaald door AZSV. Tot de voorsprong van VVO 3 had niemand ook maar het idee dat onze Velpse vrienden punten gingen halen in deze ontmoeting. Zeker de 3-3 en 3-4 waren illustratief voor dit VVO 3. Inderdaad nog niet uit de winterslaap gekomen. Dat het in de 83ste en 90ste minuut nog 3-5 en 3-6 werd deed er allang niet meer toe.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen nummer 2 Sc Westervoort 3. En ook dan heeft Coach Schollen moeite om voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Reden waarom hij bij de voorzitter heeft aangegeven een gesprek over zijn toekomst te willen hebben. Want als coach moet je het immers hebben van een groep gelijkwaardige spelers voor een elftal. En dat is, in ieder geval op dit moment, een enorm probleem.