Mei 2017

21 mei 2017

Resultaatvoetballers winnen seniorentoernooi VVO

Als afsluiting van het voetbalseizoen voor de senioren werd er gisteren, onder uitstekende weersomstandigheden, het seniorentoernooi gespeeld. Voor de eerste keer werd dit toernooi georganiseerd met daarbij een door de club aan alle deelnemers geschonken barbecue en voor de gelegenheid waren ook de drankprijzen goedkoper gemaakt. Wij constateren na afloop dat het toernooi zeer geslaagd was met een mooie opkomst qua deelname. Acht VVO teams namen deel, VVO 1, 3, 4 en 5 zondag , VVO 2,3,4 zaterdag en de A1 ( waar er een heel aantal de overstap naar de senioren gaan maken ).

De 1e plaats, met daarbij de SPFI wisseltrofee ( de lelijkste ooit gezien maar ook erg groot ) ging naar het team van VVO 3 zondag. In leeftijd het oudste team maar wellicht daarom het slimste. Zij wonnen alle wedstrijden met 1-0, gingen dus echt voor het resultaat. In de finale versloegen zij VVO 2 zaterdag. Ons eigen VVO 3 zaterdag eindigde als derde door in de strijd om de derde en vierde plaats VVO 5 zondag te verslaan met 4-1.

Foto’s van ons VVO 3 zaterdag op het toernooi staan in het fotoalbum, meer foto’s en nieuws is ook op de VVO website terug te vinden. Alle beeldmateriaal is natuurlijk afkomstig van onze eigen Carla Kostelijk.

15 mei 2017

VVO 3 sluit seizoen toch mooi af…

De uitslag was niet de juiste voor VVO 3 zaterdag maar toch was de laatste wedstrijd van deze competitie voor de spelers van ons vriendenteam voldoende reden om er weer een feestje van te maken. En dan bedoelen we uiteraard de derde helft. Hierop heeft dit hele seizoen de nadruk gelegen, waardoor het voor het team een super seizoen is geworden. Zoals gezegd zorgde de wedstrijd tegen Westervoort 2, die al kampioen waren, niet voor veel vreugde. Dit werd veroorzaakt door de eindstand ( 1-3 ) maar ook door het optreden van Westervoort 2. Ons VVO 3 had de eerste wedstrijd van deze competitie, in Westervoort, juist gewonnen (0-1). Wat ons dan wel weer trots maakt, want het blijkt nu ook de enige verloren wedstrijd van Westervoort 2 dit seizoen. Schijnbaar wilde de kampioen dit rechtzetten want het zorgde in de eerste helft nogal voor wat onvriendelijkheden. Waardoor scheidsrechter Teunissen genoodzaakt werd om liefst 2 x een gele kaart te tonen aan een Westervoortse speler. 1 x voor commentaar op de leiding en 1 x voor een overtreding op spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann.

Al na 24 minuten in de eerste helft stond VVO 3 op achterstand. Hoge voorzet vanaf de rechterkant over de Velpse verdedigers kon door een Westervoortse aanvaller worden ingekopt, 0-1. Onhoudbaar voor doelman Jan ‘Lange’ Tanis, die dit seizoen toch wel vaak bizarre reddingen heeft weten te verrichten. Vlak voor de theepauze, in de 43ste minuut, moest Tanis weer het onderspit delven. Ditmaal wist een aanvaller van Westervoort vanaf de rechterhoek van de 16 meter, in de linkerbovenhoek langs Tanis te plaatsen, 0-2.

In de tweede helft lukte het ons VVO 3 om langzaam wat terug te doen toch. Niet toevallig waren spits Begemann en aanwinst Roel ‘Princess’ Cosijnse hierbij betrokken. Het speelde zich af in de 70ste minuut toen Begemann een bal in de Westervoortse verdediging wist te veroveren en deze kon afgeven op Cosijnse, die hem binnen wist te tikken voor de 1-2. Je hoopt dan dat het nog spannend wordt natuurlijk maar dat gebeurde helaas niet. Slechts 6 minuut later, 76ste minuut, wist Westervoort de voorsprong weer op 2 doelpunten te brengen. Ditmaal door een fout in de verdediging van VVO waardoor de spits kon doorlopen op doelman Tanis om de 1-3 aan te tekenen.

Volgende week wacht nog het seniorentoernooi bij VVO waar ‘onze jongens’ natuurlijk aan meedoen. Weer een extra derde helft voor ze, zullen we maar zeggen.

8 mei 2017

Hotseknotsbegonia….

Om maar met de voormalige Vitesse trainer Bert Jacobs te spreken, het was een partijtje hotseknotsbegonia voetbal bij VVO 3 – AZSV 7  zaterdag jl. op een zonovergoten Sportpark de Pinkenberg. De neutrale toeschouwer kreeg een doelpuntenfestijn voorgeschoteld maar moet ook hebben kunnen zien dat alleen de eerste 20 minuten iets weg had van een fatsoenlijke partij voetbal. Daarna was het een wedstrijd zoals ze veel te zien zijn in de ‘kelderklasse’. Wellicht waren beide ploegen ook nog niet helemaal gewend aan het mooie weer…. In ieder geval bleven de 3 punten wel bij VVO, wat ook terecht was. De eindstand was 6-4. 

Al in de 4de minuut scoorde VVO 3 het eerste doelpunt. De weer aanwezige motor op het middenveld Boy ‘Pinda’ Nefkens wist vanaf links voor te zetten op de vrijstaande spits Patrick ‘Patjuh’Begemann die controleerde en beheerst de bal in de verre hoek van het AZSV doel liet verdwijnen voor de 1-0. Het werd vervolgens het Begemann kwartiertje, want hij wist een zuivere h(P)attrick te maken in dit tijdsbestek. In minuut 10 kreeg hij, weer vanaf de linkerkant, de bal voorgezet door niemand minder dan Brian ‘Gio’ Donderwinkel. En weer werd hij vrijgelaten en om eenvoudig de 2-0 binnen te tikken. En in minuut 17 volgde de 3-0 , voor de tweede keer voorgegeven door Donderwinkel en voor de derde keer vanaf links,  waarna Begemann eenvoudig zijn derde in het Aaltense doel kon laten verdwijnen. 

Na deze snelle en comfortabele voorsprong leek ons VVO 3 het wel te geloven want er kwam nauwelijks meer een fatsoenlijke aanval tot stand. Veel passes gingen verkeerd, posities niet goed gehouden etc. Hierdoor wist AZSV 7 ook tegen te scoren in de 25ste minuut. De VVO verdediging werkte een bal niet goed weg uit het 16 meter gebied waarna een Aaltense aanvaller deze langs doelman Jan ‘Lange’ Tanis wist te schuiven. Hiermee was ook de ruststand bereikt, in de resterende 20 minuten deed het voetbal ook steeds meer pijn aan de ogen. 

En in de tweede helft werd het nog erger. VVO 3 vergrootte in de 52ste minuut wel de voorsprong weer. Ditmaal gaf Roel ‘Princess’ Cosijnse een diepe bal op Donderwinkel die deze vervolgens, nu vanaf de rechterkant, aan de vrijgelopen Theun ‘Relax’ Eenhoorn gaf die hem voor het intikken had, 4-1. In de 60ste minut kwamen de Aaltenaren weer dichterbij. Een diepe bal op de spits van AZSV 7, die schijnbaar buitenspel stond maar scheidsrechter Reurts negeerde het vlagsignaal  van de grensrechter, kon door hem worden meegenomen waarna doelman Tanis de 4-2 niet kon tegenhouden. Slechts 5 minuten later, VVO 3 was ondertussen voetballend afgezakt naar een bedenkelijk niveau, kwam er weer een hoge diepe bal die door een AZSV aanvaller goed aangenomen werd waarna hij in de verre hoek de 4-3 langs Tanis wist te schieten. 

VVO 3 werd gelukkig weer een beetje wakker en begon weer meer druk te zetten op de AZSV verdediging. Maar ook Tanis moest nog een tweetal keren een goede redding verrichten. Pas in de 86ste minuut wist VVO 3 de afstand weer groter te maken. Hier was wel een voet van een Aaltense verdediger voor nodig. Deze schoot een scherpe voorzet van Mark ‘Markie’ Schollen langs de eigen doelman, 5-3. Gek genoeg scoorde AZSV 2 minuten later ook weer. Een schot op het Velpse doel werd in eerste instantie gekeerd door Tanis waarna de rebound toch ingeschoten kon worden, 5-4. Hiermee was het nog niet voorbij. In de allerlaatste minuut werd Cosijnse neergehaald in het Aaltense strafschopgebied en kon scheidsrechter Reurts weinig anders dan nog een strafschop toekennen. Aanvoerder Luuk ‘Matic’ Motshagen kreeg de eer om de eindstand 6-4 op het bord te zetten, en deed dat ook onberispelijk. 

2 mei 2017

VVO 3 kansloos ten onder

Of het nu lag aan het uitvallen van de wedstrijd vorige week, aan het late tijdstip van spelen (16.45 uur ), aan een niet volledige selectie of dat er al een groot aantal spelers met hun hoofd bij de bekerfinale op zondag waren, wij kunnen er alleen naar raden. In ieder geval heeft ons VVO 3 zaterdag jl. in het verre Aalten kansloos verloren van de nummer 2 van de ranglijst AZSV 6. Voor VVO 3 stond er niets meer op het spel inmiddels, buiten dat het nog verder kan wegzakken op de ranglijst. En dus is de 7-1 nederlaag een pijnlijke en moet VVO 3 vrezen voor de 6de plaats die het nu bekleed. Achtervolger vv Dieren 6 won nl. verrassend van Groessen 3 en heeft nu nog maar 2 punten achterstand. Voor VVO 3 volgen nog 2 thuiswedstrijden waarvan de laatste (13-5) tegen de kampioen Westervoort 2 is.

De 7-1 nederlaag is de op 2 na grootste in de geschiedenis van ons vriendenteam. In het eerste seizoen van het bestaan van VVO 3 (2010-2011) werd er met 9-1 van DZC ’68 11 verloren ( en ook met 7-1 van AZ 2000 ). In het seizoen 2012-2013 staat er nog een nederlaag van 9-2 tegen de kampioen van dat jaar SDV Barneveld 10. Daarna werd er nooit meer met grote cijfers verloren, wel gewonnen overigens. 

Al na 8 minuten keek VVO 3 tegen een achterstand aan. Het elftal leek ook vaak stil te staan en was zeker geen schim van wat het eerder heeft laten zien. De Velpse verdediging werd geheel uitgespeeld waardoor ook doelman Jan’Lange’ Tanis kansloos was, 1-0. VVO 3 leek na dit doelpunt enigzins meer grip te krijgen op de wedstrijd. Waar het middenveld in het begin overlopen werd kwamen ze nu meer aan het voetballen. Helaas was ook dat in de 24ste minuut voorbij. Er werd onvoldoende ingegrepen waardoor er weer een AZSV aanvaller vrij voor doelman Tanis kwam te staan om de 2-0 binnen te schieten. VVO 3 probeerde wel wat maar het was allemaal met te weinig overtuiging. Nadat in de 39ste minuut niet werd gefloten voor een overtreding op Sam ‘Wodka’ Reijnen, waren de VVO spelers meer bezig met de scheidsrechter dan de tegenstander. Deze maakten dankbaar gebruik daarvan door een pass door de verdediging te geven waarna eenvoudig de 3-0 op het scorebord kwam.  Ons VVO 3 was ook gebroken hierna want AZSV 6 wist nog voor rust verder uit te lopen. In de 42ste minuut via een doorbraak over rechts waarna de voorzet langs Tanis geschoten kon worden voor de 4-0, en in de 44ste minuut werd er niet gevlagd en gefloten voor buitenspel waardoor ook de 5-0 simpel ingeschoten werd. Hiermee was ook de ruststand bereikt.

In de tweede helft wist VVO 3 meer te doen. Wellicht ook doordat AZSV 6 gas terug nam, maar ook omdat VVO 3 beter ging voetballen. Niettemin wisten ze niet te scoren om in ieder geval dichterbij te komen. Tot overmaat van ramp kreeg ons VVO 3 in de 80ste minuut een eigen doelpunt van Mark ‘Markie’Schollen te verwerken, die na een duidelijke overtreding op hem ( geduwd ) de bal op de rug/schouder kreeg waarna hij achter Tanis belandde, 6-0. In de 84ste minuut volgde de 7-0 ook nog. Aan de uitbraak van de Aaltenaren ging wel een handsbal vooraf dus had de arbiter, die verder best redelijk floot, voor een overtreding moeten fluiten. Er leek zelfs geen eretreffer in te zitten voor ons VVO 3. gelukkig kwam die er wel. In de 90ste minuut pas. Via een prima combinatie door het midden wist zowaar Brian ‘Gio’ Donderwinkel de bal mee te geven aan Roel ‘Princess’ Cosijnse. Deze wist het enige doelpunt voor VVO 3 en de eindstand van 7-1 op het scorebord te zetten.