Mei 2019

20-5-2019

Ze hebben het weer te pakken ….

Waar wij vorige week schreven dat de bal rond is, en daarom een wedstrijd zomaar anders dan verwacht kan uitpakken, kunnen wij nu anders melden. Het ‘heilige vuur’ is aan het einde van het seizoen weer terug bij VVO 3 zaterdag. En dan hebben wij het overigens niet alleen over de wedstrijd. De derde helft is inmiddels van een ‘ouderwets’ niveau, zo niet beter. De oplettende aanwezige jl. zaterdag in het VVO clubhuis, na de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Terborg 2, constateerde dat een aantal spelers boven zichzelf uitsteeg. Letterlijk haast ook. Dit werd bijvoorbeeld geïllustreerd door het feit dat de , doorgaans rustige, Jordy ‘Jordos’ van Schooten na afloop met zijn elektrische fiets meende te moeten gaan tanken. Benzine wel te verstaan. En op zondag bereikten ons diverse berichten van spelers die wat kwijt waren, spelers die van anderen kleding in hun tas vonden, chaos dus. Er zal wel weer lang over nagepraat worden.

Terug naar de wedstrijd die gespeeld werd. Omdat VVO 3 eerder dit seizoen in Terborg zeer onverdiend had verloren van Terborg 2 ( zie verslag van 1-4 ), vooral ook door de arbitrage, stond er dus een revanche op het spel. En deze boodschap van de coach werd door de spelers goed opgepikt. Het team bleek ook voetballend veel beter te spelen dan een heel aantal voorgaande . De technische staf keek vaak met genoegen naar het getoonde spel. VVO 3 had na een 30 minuten al op een 3-0 voorsprong moeten staan maar pas in de 45ste minuut werd de score geopend. De 1-0 kwam op naam van de aanjager op het middenveld Jasper ‘Schouders’ Staring, een schot over de Terborgse doelman heen, op aangeven van Menno ‘Menño’ Kostelijk.

De laatste speelde overigens zijn laatste thuiswedstrijd voor VVO 3. Zijn werkzaamheden als scout voor PSV volgend seizoen, dwingen hem te stoppen met voetballen bij het door hem (mede) opgerichte vriendenteam. Kostelijk gaat zeer gemist worden want naast dat hij alle wedstrijden gespeeld heeft dit seizoen, als enige speler, is hij ook zeer bepalend geweest. Zie ook de teamstatistieken.

Na de rust ging VVO 3 op dezelfde voet verder. Had hielp zeker dat er ook een aantal keren gewisseld kon worden. In de 59ste minuut wist VVO 3 de score verder uit te bouwen. Ditmaal was Staring aangever met een prima pass door het midden op Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen die vervolgens een verdediger wist af te schudden en beheerst te scoren, 2-0. Na dit doelpunt werd de druk op het Terborgse doel nog verder opgevoerd. In deze periode werden er weer een aantal uitstekende kansen gemist maar er hoefde ook niet gevreesd te worden dat Terborg 2 langszij zou kunnen komen. Ook al moest doelman Jan ‘Janis’ Tanis een tweetal keren reddend optreden. In de 71ste minuut viel de 3-0. De nu met de week beter spelende Marik ‘Matavz’ de Jongh gaf vanaf de linkerkant voor, waarna Kostelijk de bal tegen de kruising schoot. Maar het zat VVO 3 nu eens mee want via de doelman belandde de bal toch in het Terborgse doel. Saillant detail, Kostelijk kwam met dit doelpunt in de statistieken gelijk te staan met spits Patrick ‘Patjûh’ Begemann, en dat voor iemand die bijna alle posities in het elftal al ingevuld heeft dit seizoen. Kostelijk kan nog als eerste eindigen want hij heeft nog 1 wedstrijd te gaan, terwijl Begemann zijn seizoen door een blessure sinds vorige week voorbij is.

Het laatste doelpunt viel in de 81ste minuut. En dat kwam op naam van de Jongh. Hij kreeg daarmee zijn verdiende doelpunt, had al twee keer eerder kunnen scoren,  en een beloning voor zijn spel. De sterke Luca ‘Beer’ Geurds gaf de bal via de rechterkant mee aan Kevin ‘Kev’ Gunsing die een een voorzet afleverde die eenvoudig door de Jongh binnen getikt kon worden , 4-0. Een mooie, en zeer terechte, uitslag voor ons vriendenteam. De uitslag, het mooie weer en de aanwezigheid van een groot deel van de partners van de spelers, zorgde voor een prima stemming om aan de derde helft te beginnen. Waarmee ook te verklaren valt waar wij dit verhaal mee begonnen.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen in Westervoort tegen de nummer laatst van de ranglijst, AVW ’66 5. Dan volgt nog het afsluitende seniorentoernooi op zaterdag 15 juni en kan er aan de vakantie worden begonnen. Inmiddels is de technische staf, samen met de spelersraad, begonnen met het testen en beoordelen van nieuwe spelers. Zeker 4 nieuwe spelers zullen er gehaald moeten worden, want 3 spelers zullen stoppen bij VVO 3 zaterdag. De eerder genoemde Kostelijk maar ook Thomas ‘Tomtom’ de Vos en Sjors ‘Giorgio’ Antheunis door langslepende blessures. Daarnaast zal het herstel van Mark ‘Markie’ Schollen (gebroken enkel) nog wel tot het einde van het jaar kunnen duren. Gelukkig is VVO 3 zaterdag een populair team want er kan gekozen worden uit zeker 10, zeer diverse, potentiële spelers op dit moment. Wij houden u op de hoogte.

 

13-5-2019

De bal is rond…

Ons VVO 3 trad zaterdag aan in Groessen tegen het ‘andere’ team in de competitie , Groessen 4. VVO 3 vreesde voor deze wedstrijd, want er waren slechts 11 spelers beschikbaar en pas in de tweede helft meldde Sander ‘Mooisander’ Schollen zich, inclusief jetlag, op Sportpark de Heggeakkers.  VVO 3 snakt naar het einde van de competitie zodat veel spelers weer de tijd hebben om te herstellen. Helaas zullen Sjors ‘Giorgio’ Antheunis en Thomas ‘Tomtom’ de Vos door hun slepende blessures gedwongen zijn om te stoppen met voetballen. VVO 3 bleek, wellicht ook omdat er niets meer op het spel stond, frank en vrij te voetballen en was daardoor ook succesvol in deze wedstrijd. De vrees bleek ongegrond want ook Groessen 4 had een gebrek aan spelers, waardoor het te weinig tegenstand wist te bieden, ook al leenden zij in de tweede helft een aantal spelers van Groessen 3. VVO 3 won deze ontmoeting verdiend en vrij eenvoudig met 1-5. Zo zien wij weer, de bal is en blijft rond en iedere wedstrijd staat op zichzelf. Wat een mooie opsteker is voor het team naar de laatste 2 wedstrijden die volgen.

De openingstreffer kwam op naam van Brian ‘Brietje’ Donderwinkel. De man die al sinds september vorig jaar niet had gescoord deed dat nu op wel zeer fraaie wijze. Op aangeven van Marik ‘Matavz’ de Jongh plaatste hij de bal vanaf de linkerkant feilloos in de de rechter kruising voor de 0-1.  In de 15de minuut wist ook Patrick ‘Patjûh’ Begemann weer het net te vinden. Na een ingooi van Mike ‘Mikey’ Elfferich op hem draaide hij slim bij de tegenstander weg en wist vervolgens, via de Groessense doelman Vredeveldt, de 0-2 te maken. En VVO 3 ging goed door in de eerste helft. Minuut 22 stond het al 0-3 voor onze Velpse vrienden. Een schot van Begemann werd door een Groessense verdediger geblokt maar kwam vervolgens voor de voeten van Theun ‘Nijlpaard’ Eenhoorn die beheerst afrondde. VVO 3 nam na deze comfortabele voorsprong iets teveel rust. Dit leidde in de 34ste minuut tot een tegentreffer van Groessen 4. Waarbij zij een beetje geluk hadden want een schot op het VVO doel kon door doelman Jan ‘Janis’ Tanis niet vastgeklemd worden. De bal rolde onder hem door en kreeg het laatste zetje van een Groessense aanvaller voor de 1-3. VVO 3 stelde echter weer snel orde op zaken. Begemann wist zijn tweede doelpunt te maken, aangever weer de Jongh, door de bal laag in de verre hoek te plaatsen voor de 1-4. Met deze stand werd er aan de rust begonnen.

In de tweede helft was de spirit er wel een beetje uit bij VVO 3. Eenhoorn was inmiddels ook geblesseerd uitgevallen en vervangen door Sander Schollen. De rest van de spelers moest door. Zoals gezegd wist Groessen 4, door spelers van het derde te lenen, wel wat frisse krachten in te brengen. VVO 3 beperkte zich in de tweede helft grotendeels tot het veilig stellen van de voorsprong, wat uitstekend lukte. Sterker nog, in de 83ste minuut viel er nog een doelpunt voor VVO 3. Een door Donderwinkel genomen hoekschop werd hierbij door een Groessense verdediger achter de eigen doelman gekopt, 1-5. Wat dus ook de eindstand werd.

Volgende week komt Terborg 2 op bezoek op de Pinkenberg. Daartegen zal ons VVO 3 zich willen revancheren want in Terborg werd er verrassend verloren. Wat vooral op het conto was te plaatsen van de karikatuur van een scheidsrechter in die wedstrijd ( zie verslag van 1 april ). Dus wij zijn erg benieuwd of VVO 3 gaat vlammen a.s. zaterdag 18 mei.

 

7-5-2019

VVO 3 kan kampioenschap niet beslissen

Zaterdag jl. moest ons VVO 3 op de eigen Pinkenberg aantreden tegen Groessen 3. Zoals bekend een geduchte tegenstander en wedstrijden die altijd op het scherpst van de snede worden gespeeld. Het verschil was alleen dat VVO 3 nog steeds veel belangrijke spelers moet missen, en ook deze keer een beroep had moeten doen op spelers van andere teams. Niettemin wist VVO 3 nog een aardige partij op de mat te leggen, het stond bij rust ook 2-2. In de tweede helft ging het dan toch mis, en verloor het, vooral op conditie leek het, de wedstrijd met 3-5. Waarmee Groessen 3 in de race blijft om kampioen te worden, want met een wedstrijd minder kunnen zij nog gelijk komen tegen koploper Sc Westervoort 3. En die komen elkaar ook nog tegen.

VVO 3 begon heel aardig aan deze ontmoeting. In de eerste 20 minuten was dan ook niet te zeggen wie het overwicht had. In de 23ste minuut kwam Groessen helaas toch op voorsprong. Een fout van invaller doelman Antheunis , die de bal door de handen liet gaan, betekende de 0-1. Slechts 1 minuut later leek Groessen de wedstrijd ook al te beslissen door de 0-2 te maken. Hierbij was de omschakeling bij VVO heel slecht waardoor de Groessenaren eenvoudig de doelman wisten uit te spelen. VVO 3 herstelde zich echter direct goed en maakte in de 28ste minuut de aansluitingstreffer. Gerommel in de Groessense verdediging zorgde ervoor dat de bal bij spits Patrick ‘Patjûh’Begemann terecht kwam die de 1-2 kon maken. Waarbij centrale middenvelder Jasper ‘Schouders’ Staring volgens hem het laatste zetje gaf, dus er was achteraf wat discussie over de maker. En in de 40ste minuut viel misschien wel de mooiste treffer van deze middag. Na een genomen hoekschop kwam de afvallende bal bij de weer, na een lange afwezigheid wegens blessures, aanwezige Sam ‘Sammie’ Reijnen terecht die de bal meegaf aan Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen die met een fraaie lob de Groessense doelman versloeg, 2-2. Wat dus ook de ruststand werd.

Direct na de pauze gaf Groessen vol gas wat al snel resulteerde in een nieuwe voorsprong. In de 44ste minuut wisten zij, na een hoekschop, op 2-3 te komen. VVO 3 wist het tij niet direct te keren en in de 56ste minuut kwam Groessen daardoor weer op een marge van 2 doelpunten, 2-4. De beslissing viel in de 64ste minuut toen VVO 3 weer niet goed reageerde in de omschakeling nadat Menno ‘Menño’ Kostelijk uitgespeeld werd waarna Groessen eenvoudig de 2-5 wist te maken. Na dit moment werd VVO 3 nog wel een strafschop toegekend, die zij in de eerste helft ook al hadden kunnen krijgen, maar de inzet van Kostelijk werd door de Groessense doelman gestopt. In de 78ste minuut wist VVO 3 nog wel een keer te scoren. Het sterke doorzetten van Luca ‘Beer’Geurds , die de bal vervolgens goed meegaf aan de doorgelopen Paolo Riva, welke vervolgens hard langs de doelman in de korte hoek binnen kon schieten, 3-5. Helaas had VVO 3 niet meer de kracht om nog een keer dichterbij te komen, maar wist het wel Groessen van meer doelpunten af te houden. Waarbij overigens Koen ‘Karsdorp’ Krechting niet mocht klagen want hij was bij het voorkomen van een doelpunt weer eens te laat met zijn inzet. Er werd hem echter door scheidsrechter Koranteng een kaart bespaard. Dit was hem in de eerste helft ook al gebeurd. Krechting is een krachtige verdediger maar zijn timing is niet helemaal goed, een aandachtspunt voor de technische staf.

Volgende week gaat VVO 3 op bezoek bij het andere team van Groessen, zaterdag 4. Wij zijn benieuwd of het onze Velpse vrienden dan wel lukt om weer eens punten te behalen. Ook al weten we dat er nog heel wat spelers gemist moeten worden.