November 2017

13-11-2017

Cosijnse toont eindelijk zijn waarde voor VVO 2

Voor VVO 2 stond zaterdag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma. Op een koude Pinkenberg moest het aantreden tegen het andere DZC’68 team in deze competitie, DZC’68 6. Na het zure verlies vorige week hadden een aantal spelers en voorzitter Willem ‘Merab’ Nefkens het initiatief genomen om vooraf ook een teambespreking te beleggen. Doel daarvan was om de vast te houden tactiek te bepalen met elkaar, de werkwijze aangaande wissels en iedereen duidelijk te maken wat de verantwoordelijkheden zijn in het veld. Het was nodig want VVO 2 kan veel beter voetballen dan het tot op heden heeft laten zien. Het speelt veel te wisselvallig en verloor een aantal keren waar dat niet nodig was geweest. En het leek ook te werken want zeker in de eerste helft liet VVO 2 bij vlagen uitstekend voetbal zien. De posities werden beter benut en er werd ook beter druk gezet. En de grote belofte die vorig seizoen het team kwam versterken, Roel ‘Princess’ Cosijnse, leek zich nog het meest te hebben aangetrokken van wat er vooraf besproken werd. Hij bleek bepalend voor het resultaat in deze wedstrijd. Aan het einde van de eerste helft was hij het die aan het begin stond van de openingsgoal, en vlak voor tijd maakte hij zelf de winnende treffer. VVO 2 won de wedstrijd verdiend met 3-2.

VVO 2 was de betere ploeg. Zeker in de eerste helft was dat zo, alleen kwam het niet snel tot scoren. Waar anders de aanval van VVO 2 wel snel succesvol is, lukte dat nu niet. Pas in de 39 ste minuut kon de 1-0 op het scorebord worden gezet. Cosijnse, die nu dus wel zijn waarde toonde en liet zien ook hard te kunnen werken, ging goed door als rechtsbuiten waarna hij de bal terug wist te leggen op de meegelopen rechtermiddenvelder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen. Deze liet vervolgens in de verre hoek de bal in het Doetinchemse doel verdwijnen. Met deze stand gingen de teams ook de rust in.

Vol vertrouwen begonnen onze Velpse vrienden na de thee aan de tweede helft. Maar misschien wel iets te ontspannen want in de 49ste minuut wist DZC’68 6 de gelijkmaker te maken. Na een hoekschop werd de bal vanuit de VVO verdediging erg slecht weggewerkt waarna deze hard langs doelman Jan ‘Janis’ Tanis ingeschoten kon worden, 1-1. Een domper toch, en weer een gevolg van onvoldoende scherpte. Na deze gelijkmaker ging VVO 2 op zoek naar het tweede doelpunt en weer een voorsprong. Dit duurde toch weer even, mede doordat er hele goede mogelijkheden om de tweede te maken gemist werden. In de 70ste minuut lukt het wel. Het begon weer bij Cosijnse, die een hoekschop laag in het doelgebied van DZC schoot. Linksbuiten Kevin ‘Flits’ Gunsing raakte deze vervolgens achter zijn standbeen waarna deze bij Menno ‘Meñno’ Kostelijk kwam die vervolgens de 2-1 wist aan te tekenen.

De euforie van de hernieuwde voorsprong was helaas niet van lange duur. In de 77ste minuut ging namelijk centrale verdediger Koen ‘Karsdorp’ Krechting, vreselijk in de fout. En dat in zijn laatste wedstrijd van dit seizoen, want hij vertrekt begin december naar Zuid- Amerika en daarna nog naar Australië. Extra pijnlijk voor hem dus. Hij verdedigde een bal door het midden uit richting rechtsback Sjors ‘Giorgio’ Antheunis maar deed dit veel te zacht waardoor hij onderschept kon worden door een DZC aanvaller die daardoor alleen doelman Tanis nog maar hoefde te verslaan. Wat lukte en de 2-2 betekende.

VVO 2 begon hierna aan een offensief om toch de winst te proberen te pakken. Zoals gezegd had de ploeg ook wel het meeste aanspraak op de winst. Maar het leek niet te gaan slagen. Alle pogingen strandden, ook door de kwaliteiten van de (andere) doelman van DZC. Het leek er dus op dat ons VVO 2 weer geen 3 punten bij zou kunnen gaan schrijven. Maar, daar was dan toch die lepe Cosijnse. In de 89ste minuut was hij het die, nadat een mislukte voorzet van Mark ‘Markie’ Schollen bij hem terecht kwam, een DZC verdediger lepelde, de bal uit de stuit hard in de verre hoek wist te schieten, 3-2. En daarmee de eigen aanhang gek maakte. Iedereen die VVO 2 een warm hart toedraagt had er al niet meer op gerekend dat er gewonnen zou worden, en dan lukt het toch nog.  Cosijnse werd daarom ook de absolute ‘man of the match’. Wij hopen dat hij in de nog komende wedstrijden in dit seizoen hetzelfde niveau gaat laten zien. De volgende wedstrijd is overigens pas op 9-12, uit tegen MvR2 in ’s Heerenberg.

Vermeldenswaard is nog dat het team ook voor de wedstrijd werd geïnformeerd over de bestemming van het teamweekend op 5-6-7 januari 2018. De reis zal naar Antwerpen gaan waar het (bijna) volledige team een aantal volledig verzorgde dagen gaat beleven. Waardoor natuurlijk ook in de derde helft de feestvreugde nog groter werd.

 

 

8-11-2017

Penaltykiller red het team deze keer niet

Ondanks dat VVO 2 doelman Jan ‘Janis’ Tanis heeft die na jl. zaterdag als penaltykiller door het leven gaat, wisten ze deze keer toch niet weer te verrassen. De 3 punten die in het verre Aalten te verdienen waren, tegen AZSV 6, gingen niet mee terug naar Velp. Tijdens de rust leek het er zowaar nog wel op, toen stond ons VVO nog op een 0-1 voorsprong en had Tanis na 20 minuten weer een strafschop gekeerd. Een slechte 5 minuten in de tweede helft zorgden echter voor een ommekeer en winst voor de Aaltenaren. Het team kan zich dat ook verwijten, naast dat er prima mogelijkheden om de score verder te vergroten niet benut werden. Waar we de winst vorige week nog als ‘gestolen’ mochten betitelen hadden we dat deze zaterdag niet gezegd, wanneer hetzelfde was gebeurd. De beide teams waren aan elkaar gewaagd, alleen bleek AZSV in de tweede helft scherper en hadden daarbij het geluk dat ze binnen 5 minuten de achterstand in een voorsprong wisten om te draaien. De 3 punten bleven daarmee in Aalten en VVO verloor uiteindelijk met 3-1. Het countervoetbal van ons VVO 2 werkte niet in Aalten.

De Velpse vrienden openden na 11 minuten de score. Een voorzet vanaf de linkerkant door Brian ‘Gio’ Donderwinkel werd door spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann prima in de verre hoek, over de AZSV doelman heen, ingekopt, 0-1. Na 20 minuten kende de scheidsrechter, volkomen onterecht, een strafschop toe ( waar hij later in deze helft er wel terecht één had kunnen geven en het toen niet deed ) aan AZSV. Maar VVO 2, en dat wisten de Aaltenaren nog niet, heeft dus doelman Tanis. Deze wist, evenals vorige week, de ingeschoten bal tegen te houden. Ditmaal had hij er zijn, gelukkig lange, been voor nodig.  Even later kreeg VVO 2 zelfs nog een 100% kans om op 0-2 te komen. De normaal trefzekere Begemann faalde echter alleen voor de Aaltense doelman. AZSV kreeg uiteraard ook nog wel mogelijkheden om te scoren en het spel golfde in de eerste helft op en neer. Maar VVO hield stand en kon dan ook met de 0-1 voorsprong aan de thee.

De gedachte was om de tweede helft op dezelfde manier door te gaan. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat iedere speler er voor wil blijven gaan. In de 57ste minuut ging het daarbij mis. Er werd onvoldoende ingegrepen waarna een AZSV aanvaller vrij in kon schieten en met een laag schot ook keeper Tanis kansloos liet, 1-1. Slechts 3 minuten later werd het een andere wedstrijd voor VVO. Weer onoplettendheid, slecht druk zetten, niet ingrijpen etc. zorgde voor de 2-1 van AZSV. Na deze achterstand probeerde VVO weer meer naar voren te voetballen en uiteindelijk werd er ook gekozen om met 4 aanvallers te gaan spelen. Het mocht niet baten helaas. het lukte VVO niet om in ieder geval langszij te komen. AZSV wist uiteindelijk in de 85ste minuut ook nog de 3-1 te maken. Op fraaie wijze ook want een goed genomen hoekschop werd hard en strak in het VVO doel gekopt. Na de mooie winst vorige week volgde deze keer een zuur verlies. Waarbij de constatering is dat het team erg afhankelijk is van hard werken en het bewaren van balans in het veld. Daar zal binnenskamers nog wel over gesproken worden verwachten wij.