November 2019

30-11-2019

VVO 3 veranderd totale off day in een top day…

Opmerkingen als: “hoe kan dit ?”, “totale wanprestatie”, “dit begrijp je toch niet?” en”ik houd net als Slutsky maar de eer aan mezelf”, weerklonken na afloop van de wedstrijd Groessen 4 – VVO 3. Ondanks dat VVO 3 speelde in een samenstelling zoals nagenoeg steeds de laatste weken, was het vertoonde spel ver beneden peil. Hoe dat zomaar kan had niemand echt een antwoord op. Het was in ieder geval niet omdat Groessen 4 nu voetballend zoveel beter is. Nee, VVO liet Groessen vrijuit voetballen en het grootste deel van het team deed er niets aan om dat tegen te gaan. Tot grote ergernis van de technische staf. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog gezegd dat er direct vanaf de aftrap druk gezet moest worden en dat er wel voor de drie punten gespeeld moest worden. Coach Michel ‘Papa’ Schollen had dat net zo goed tegen de afvalbak kunnen zeggen want (bijna) geen speler deed hier iets mee. Al snel leek het alsof VVO constant met minder man speelde, zoveel ruimte kregen de Groessenaren. Het is zeker niet onverdiend dat zij hun eerste overwinning van het seizoen konden bijschrijven. En dat nog wel tegen de koploper van dat moment. VVO ging met liefst 5-1 ten onder. 

In de rust was de stand 1-0 in het voordeel van Groessen 4, zij hadden in de 19de minuut gescoord. Het leek toen nog goed te kunnen komen , al was er al meer dan genoeg op de inzet en spel van VVO aan te merken. Je zou als verzachtende omstandigheid het erbarmelijk slechte veld kunnen benoemen, maar daar had Groessen 4 natuurlijk ook mee te maken. Al zijn zij het gewend om op zo’n veld te spelen. Na rust waren er andere afspraken onderling gemaakt en was er gewisseld naar een 4-4-2 systeem. Om meer grip op het middenveld te kunnen krijgen. Het hielp echter niet want in de 60ste minuut scoorde Groessen de 2-0. Tot dat moment waren er ook nauwelijks kansen voor VVO geweest. In de 64ste minuut was er toch een lichtpuntje. Op aangeven van Sander ‘Mooisander’ Schollen wist Chiem ‘André’ Kock, de laatste man die vaker als breekijzer in de aanval wordt gezet, de 2-1 te maken. Het lichtpuntje duurde slechts 5 minuten. In de 69ste minuut wist Groessen,met een fantastisch schot van afstand over doelman Jan ‘Janis’ Tanis heen, de 3-1 alweer aan te tekenen. Kort daarna vielen eerst Roel ‘Princess’ Cosijnse, en tot overmaat van ramp ook nog Sander ‘Mooisander’ Schollen geblesseerd uit. Hierna wist Groessen 4 nog verder uit te lopen door in de 82ste de 4-1 en in de 88ste minuut de 5-1 op het scorebord te zetten. 

Wat de wedstrijd betreft een dramatische zaterdag derhalve voor VVO 3. In de wetenschap dat er vanaf 16 uur in het clubhuis van VVO ‘The Voice of VVO 3’ was gepland ging het team terug naar Velp. Het evenement, georganiseerd, onder de uitstekende leiding van Brian ‘Brietje’ Donderwinkel, door een aantal spelers, betrof een karaoke ‘wedstrijd’ voor het team en hun aanhang. Uiteraard was de stemming in het begin behoorlijk in mineur. Maar VVO 3 zou VVO 3 niet zijn als het dan toch weer ontaard in een geweldige happening, waar vooral de club blij van geworden moet zijn, gelet op de drankomzet. Ook aan eten was gedacht want rond 17.30 uur werd er voor iedereen pizza bezorgd. Winnaars van de karaoke wedstrijd werden de VVO 3 dames, die daarmee als eersten met de bijbehorende beker naar huis gingen. Wij hebben enig beeldmateriaal weten te bemachtigen wat nog wel geselecteerd, en hier en daar gecensureerd, dient te worden. Wanneer dat gebeurd is zullen wij het met u delen.Vooralsnog hebben wij voor u deze impressie:

                                

De organisatie                                                 De weg kwijt                                                  Zijn ‘andere’ kant

Met dit spontaan geboren maar vooral geweldig verlopen, ofwel geheel ontspoorde, ‘The Voice of VVO 3’ werd deze zaterdag tegen 21 uur afgesloten.  Waarmee de totale off day omgezet was in een topdag. En in ieder geval de teamgeest geen deuk heeft opgelopen.

Wij gaan er daarom ook van uit dat de wil om te winnen volgende week, in de topper tegen Sc Westervoort 4, bij alle spelers wel aanwezig is. Zij hebben de eerste plaats van VVO 3 overgenomen. Dus zal ons op handen gedragen vriendenteam ‘aan de bak’ moeten om dit weer recht te zetten. Waarna er met een goed gevoel aan de Sintekerstviering kan worden begonnen na afloop. Want VVO 3 blijft een team waar altijd wel wat te vieren is. 

 

25-11-2019

Er is wel wat veranderd..

Bij VVO 3 is er inmiddels een verandering in wedstrijdbeleving te constateren. Waar in de voorgaande seizoenen er gemakkelijk met behaalde resultaten werd omgegaan , legt het team er nu de nadruk op dat er tegendoelpunten geïncasseerd zijn. En dat dan ondanks winst. Zo ook jl. zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen AZ 2000 Elderveld 4 op de Pinkenberg. VVO 3 won overtuigend maar kreeg wel 2 onnodige tegentreffers. En daar ging het dan ook vooral over. Einduitslag 7-2 , wat wij toch een prestatie vinden want AZ 2000 4 speelde met een aantal spelers die normaliter aan het eerste elftal van de club uit Arnhem Zuid verbonden zijn. 

VVO 3 begin voorzichtig aan het duel, maar kreeg snel door dat er mogelijkheden waren om een goed resultaat neer te zetten. In de eerste helft was het de bovenliggende partij, maar AZ 2000 wist toch geregeld gevaarlijk te worden. Al liepen de Arnhemmers wel de hele helft achter de feiten aan. In de 18de minuut had VVO 3 de score geopend uit een strafschop. Een AZ verdediger maakte hands in het eigen strafschopgebied waarna scheidsrechter Koranteng niet anders kon dan de bal op de stip leggen. En dat ondanks het felle commentaar van de AZ spelers. De mogelijkheid werd onberispelijk benut door Roel ‘Princess’ Cosijnse , 1-0. Nog een kwartier later, minuut 33, was het dezelfde Cosijnse die, na een goed lopende aanval, met een steekbal Jasper ‘Broccoli’ Staring de mogelijkheid gaf om de 2-0 binnen te schieten. En Staring faalde niet natuurlijk, want hij steekt in een bloedvorm. Het gerucht gaat dat gezond eten (Broccoli?) de oorzaak is maar dat hebben wij nog niet kunnen verifiëren. De laatste treffer in de eerste helft kwam weer uit een strafschop. Ditmaal was het een AZ verdediger die een bal met de hand uit het eigen doel sloeg. Waarop er uiteraard een penalty volgde. Scheidsrechter Koranteng spaarde de speler nog door hem geen kaart te tonen voor deze overtreding. Lauren ‘Tucci’ Verver werd het gegund deze te nemen. Hij schoot de bal laag onder de AZ doelman door, 3-0. Met deze stand werd er aan de 15 minuten rust begonnen.

VVO 3 had zich voorgenomen om in de tweede helft iets meer druk te gaan zetten. Maar dan moet de communicatie en afstemming in het veld wel goed zijn. Al snel in de tweede helft, in de 49ste minuut, kwam rechtsback Jordy ‘Jordos’ van Schooten in de problemen, waarbij hij een AZ aanvaller in het strafschopgebied onderuit haalde. En ook AZ 2000 dus een penalty mocht gaan nemen. Doelman Jan ‘Janis’ Tanis werd verslagen, 1-3 op het scorebord. Gelukkig pakte VVO 3 snel de draad weer op en wist het 10 minuten later de voorsprong weer te vergroten. Nu was het linksbuiten Tim ‘Dikke Prins’ Willemsen die de bal meegaf op de snelle Boy ‘Pinda’ Nefkens die vervolgens beheerst de 4-1 langs de AZ doelman schoot. Vanaf dit moment ging het sneller. Want in de 68ste minuut stond de 5-1 al op het scorebord. En weer was het Verver die scoorde. Ditmaal geheel op eigen kracht, want hij veroverde de bal in het Arnhemse 16 meter gebied, waarna hij hem hard in de kruising van het AZ 2000 doel joeg. Weer 9 minuten later werd het 6-1 voor VVO 3. Nu gemaakt door Kevin ‘Kef’ Gunsing die een hoge voorzet van Nefkens vanaf de linkerkant in 1 x binnen schoot. En ook Gunsing weer zijn doelpunt meepakte. Helaas zakte de concentratie na deze ruime voorsprong weg. En daarom kreeg AZ 2000 in de 85ste minuut de kans om nogmaals te scoren. Een steekbal door het hart van de VVO verdediging gaf een AZ 2000 aanvaller een vrije doortocht, waarna hij doelman Tanis kansloos liet, 6-2. Het slotakkoord was dan wel weer voor VVO 3. en wie anders dan Cosijnse was hiervoor verantwoordelijk. Hij zette in de 90ste minuut een soloactie in vanaf het middenveld die eindigde met zijn tweede doelpunt van de middag, 7-2. Met zijn actie liet Cosijnse weer zien dat de technische staf (bijna) niet meer om hem heen kan. Zolang hij maar tijdig gaat slapen en niet drinkt op vrijdag….

Door deze zege, en doordat Sc Westervoort 4 niet speelde dit weekend, staat ons VVO 3 nu op de eerste plaats van de ranglijst. Westervoort heeft 1 wedstrijd minder gespeeld nu. En nummer 3 Fc Bergh 3, ook 1 wedstrijd minder gespeeld, verloor thuis onverwacht van DVV 3. Dus daarmee is nu een gaatje geslagen. Volgende week speelt VVO 3 uit tegen oude bekende Groessen 4. Om de eerste plaats te behouden zal VVO 3 ook die wedstrijd moeten  winnen. Op 7 december wacht dan de laatste wedstrijd voor de winterstop, uitgerekend tegen Westervoort 4. Daarna weten we hoever VVO 3 echt is. Nu inmiddels 8 wedstrijden op rij gewonnen is natuurlijk een ongekend resultaat,maar 10 zou fantastisch zijn. 

 

17-11-2019

Reanimatie geslaagd …….

Omdat trainer Ton ‘Boomsma’ Messing en Coach Michel ‘Papa’ Schollen beiden met hartkloppingen stonden bij de wedstrijd VVO 3 – DVOV 3 gisteren op de Pinkenberg, is de titel van dit verslag reanimatie. De hartkloppingen waren er omdat de VVO spelers de wedstrijd, onnodig, ongemeend spannend maakten. Na een saaie eerste helft met rommelig voetbal en kansen over en weer voor beide teams, volgde een spektakelstuk in de tweede helft. En de ongekende wederopstanding van VVO 3. Want na een 0-2 achterstand in de tweede helft was er, na een 15 minuten durende reanimatie, weer een overwinning voor VVO 3 bij te schrijven. Opvallend was  de 3-2 einduitslag ook omdat deze stand vorig seizoen 2 x op het scorebord stond, in beide derby’s tussen de buurmannen van de Pinkenberg. Wel 1 x in het voordeel van DVOV toen. 

De wedstrijd begon pas echt in de tweede helft. Helaas hadden de spelers van VVO dat niet direct door wat ook de reden was dat zij in de 53ste minuut tegen een achterstand aankeken. Na knullig balverlies op het middenveld van VVO werd er door DVOV een lange bal over de VVO verdediging gegeven, die op dat moment teveel ruimte achter zich liet. Hierdoor kon er niet snel genoeg ingegrepen worden waarna de DVOV spits de 0-1 wist te scoren. Kort daarna werd het nog erger. In de 57ste minuut kreeg VVO het niet voor elkaar om een corner te onderscheppen. Deze ging langs iedereen heen en kon van dichtbij achter doelman Jan ‘Janis’ Tanis worden geschoten.

Maar het voor de staf onverwachte op dat moment gebeurde toch. De ploeg rechtte de rug en je zag de beleving toenemen. Wat een teken is dat de ploeg dit seizoen een stuk volwassener is geworden. Gelukkig werd de aansluitingstreffer snel gemaakt, in de 60ste minuut. Roel ‘Princess’ Cosijnse speelde de bal naar de linkerkant op de watervlugge Boy ‘Pinda’ Nefkens. Deze wist vervolgens aan het einde van zijn sprint voor te geven op de voor het doel gekomen Kevin ‘Kef’ Gunsing. En die kon de 1-2 binnen tikken. VVO 3 pakte vervolgens het overwicht in de wedstrijd en bleef de druk op de DVOV verdediging opvoeren. In de 69ste kreeg het daarvoor de, op dat moment verdiende, gelijkmaker. VVO plaatste een snelle counter, waarbij de beresterke voorstopper Luca ‘Beer’ Geurds  niet afgestopt kon worden, die eindigde met een voorzet bij de DVOV achterlijn op Chiem ‘André’ Kock. Die wist weer een doelpunt te maken,en net als vorige week de belangrijke 2-2. 

Het werd nog mooier voor VVO 3. Want in de 72ste minuut kreeg het zelfs de voorsprong te pakken. De 3-2 werd gemaakt door de buitengewoon goed spelende Sander ‘Mooisander’ Schollen. Door zijn spel, en dit doelpunt , werd hij onbetwist tot ‘Man of the Match’ benoemd.  Hij wist te scoren doordat DVOV een vrije trap niet weggewerkt kreeg waarna Lauren ‘Tucci’ Verver de bal bij Schollen wist te krijgen die hem vervolgens in het DVOV doel kon schieten. 

Na deze voorsprong probeerde DVOV de druk weer op te voeren richting doelman Tanis. Waarmee VVO kansen kreeg door snelle counters. Maar het werd nog wel billen knijpen voor de aanhangers van VVO 3. Helaas wist VVO 3 de wedstrijd niet definitief te beslissen, maar doelman Tanis hield gelukkig het laatste kwartier zijn doel schoon. De 3-2 bleef dus staan tot het eindsignaal waarmee VVO 3, ook door het verlies van Sc Westervoort 4 tegen Fc Bergh 3, steeg naar een gedeelde 1e plaats op de ranglijst. En dat moeten de Velpse vrienden vol zien te houden, eerst tot aan de winterstop, en daarna tot aan eind mei. Wij houden u op de hoogte. 

 

11-11-2019

De bal is rond ….

Dat de bal rond is weten wij natuurlijk, daarom kan een einduitslag soms ook oneerlijk zijn. Dat moet het gevoel geweest zijn bij de Arnhemia spelers jl. zaterdag na afloop van de wedstrijd op de Pinkenberg tegen ons VVO 3. Zij hadden grote delen van de wedstrijd de controle, de meeste kansen en VVO 3 eigenlijk in de tang. Maar in het laatste kwartier van de wedstrijd verspeelden zij alles. Voor de technische staf van VVO 3 is het mooi om te ontdekken dat er tegenwoordig ook aan het einde van een wedstrijd nog voldoende beleving in het team zit om een wedstrijd te doen kantelen. En dat de spelers het hoofd koel houden. Waar Arnhemia zichzelf juist, ondanks de goede spelers die zij hebben, uit de wedstrijd haalde door niet te blijven voetballen maar de pijlen meer richtte op de scheidsrechter, de tegenstander en de eigen teamgenoten. Waarmee de 3-2 overwinning van VVO 3 verklaarbaar werd. Een andere verklaring is ook dat VVO 3 beschikt over keeper Jan ‘Janis’ Tanis. Hij wist ook in deze wedstrijd weer veel kansen af te stoppen. Soms met ‘kunst en vliegwerk’ maar niet minder effectief. Door de afgelasting van de wedstrijd DZC’68 8 tegen Fc Bergh 3 vond VVO 3 zichzelf hierdoor zaterdag in de derde helft terug op de 2de plek van de ranglijst. Waarna de doelstelling voor dit seizoen maar direct aangepast werd naar zo lang mogelijk meespelen om een kampioenschap. 

Ondanks alle goede bedoelingen en afspraken werd VVO 3 direct na de aftrap al teruggedrongen. Slechts sporadisch wisten zij zich te ontworstelen aan de druk van Arnhemia maar was daarmee zelden gevaarlijk. In de VVO dug-out werd er daarom al gezegd dat je blij mag zijn als het lang 0-0 blijft. Dat lukte een half uur want in de 31ste minuut kwam Arnhemia op voorsprong. De centrale verdediging van VVO werd weggespeeld waarna de Arnhemia aanvaller geen enkele moeite had om doelman Tanis in de rechterhoek te verslaan , 0-1.  Soms moet je dan een beetje het geluk aan je kant hebben, en dat had VVO 3. In de 43ste minuut mocht Brian ‘Brietje’ Donderwinkel een vrije trap nemen die in het doelgebied door Jasper ‘Broccoli’ Staring ingekopt kon worden. Een heel goed moment om de 1-1 te maken. Want je gaat wel anders de rust in. 

In de tweede helft was Roel ‘Princess’ Cosijnse inmiddels aangesloten bij het team en op de linksbuiten positie gaan spelen. Hij zorgde voor wat meer raffinement in het spel van VVO 3. Daarnaast was Staring van het centrale middenveld naar de centrale verdediging gehaald, waar hij toch beter op zijn plek bleek te zijn. VVO 3 kreeg ook een groter aandeel in het spel hierdoor. En toch kwam het in de 75ste minuut weer op achterstand. Een fout van Mark ‘Markie’ Schollen was hier de oorzaak van. In plaats van de bal over de zijlijn te schieten, ter hoogte van het eigen 16 meter gebied, probeerde hij de tegenstander uit te spelen. Verder was er ook geen rugdekking, en was de coaching niet goed, dus een aantal fouten werden er gemaakt. De bal werd verspeeld en de Arnhemia spits kon vrij doorlopen op keeper Tanis om de 1-2 te scoren. Gelukkig wist VVO 3 deze achterstand snel ongedaan te maken. Slechts 4 minuten later, in de 79ste minuut,  werd een schot van Donderwinkel op het Arnhemia doel slecht gestopt waarna de mee opgekomen centrale verdediger Chiem ‘André’ Kock de bal voor het intikken had. En de 2-2 maakte ook. 

De gemoederen liepen vooral aan Arnhemia zijde hoog op na deze tweede gelijkmaker. Een van hun spelers was inmiddels met een gele kaart 10 minuten naar de kant gestuurd door scheidsrechter Koranteng, volkomen terecht overigens, maar daarmee werd het niet echt rustiger. Arnhemia was, zoals eerder gezegd, onvoldoende bezig met het blijven voetballen. En dan krijg je dus uiteindelijk de ‘kous op de kop’. In de 86ste minuut had aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ het overzicht om Donderwinkel weg te sturen, die vervolgens de Arnhemia back voorbij snelde om de 3-2 op het scorebord te zetten. Donderwinkel was hiermee bij alle doelpunten betrokken en werd daarom terecht ‘Man of the match’. Deze titel probeerde hij vervolgens ook in de derde helft te halen. Wij hebben echter kunnen constateren dat in die helft nog een aantal anderen voor deze titel in aanmerking kwamen. Er is hier al vaker benoemd dat het geregeld de sterkste helft is van VVO 3. Dit seizoen lijken de eerste 2 helften eindelijk wel van hetzelfde niveau te worden. 

Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd, dan tegen buurman DVOV 3. Onze vrienden moeten ook deze weer winnen om de nieuwe doelstelling vast te kunnen houden. 

 

4-11-2019

Over verkeerde schoenen en 15 minuten goed voetbal….

De uitwedstrijd tegen ESA 8 stond jl. zaterdag in het teken van moeten winnen om bij de top 3 te kunnen blijven. Daarin zijn onze Velpse vrienden geslaagd. Om dit doel te bereiken hadden zij aan 15 minuten echt voetballen voldoende, daarna zonk ons VVO 3 voetballend naar een veel minder niveau. De man die met 2 assists er voor had gezorgd dat VVO 3 na 15 minuten in de eerste helft al op rozen zat, Roel ‘Princess’ Cosijnse, speelde nota bene op de verkeerde schoenen. Hij bleek alleen kunstgras schoenen bij zich te hebben en daarmee was het lastig op de been te blijven op het zware en natte grasveld op Sportpark Rijkerswoerd. In de rust werden er voor hem andere schoenen geregeld maar die leken hem geen goed te doen. Al scoorde hij nog wel in de tweede helft, maar hij had er nog meer kunnen, of moeten, maken. VVO 3 was al met al voetballend de bovenliggende partij, en de uiteindelijke 2-5 overwinning was dan ook zeker verdiend. Wij hopen wel dat VVO 3 volgende week, in de topper tegen Arnhemia 2 ( de teams staan gedeeld 3de op de ranglijst ), de hele wedstrijd scherper blijft. 

Zoals gezegd wist VVO 3 al snel de score te openen. ESA werd overdonderd en had niets in te brengen tegen het snelle combineren van VVO 3. In de 4de minuut leidde dat dus al tot de 0-1. Een door Brian ‘Brietje’ Donderwinkel genomen corner werd in gekopt en kwam via de lat terug voor de voeten van Koen ‘Karsdorp’ Krechting. De centrale verdediger weet gelukkig hoe hij moet scoren want hij faalde niet. Hiermee heeft hij nu al zijn doelpunt van het seizoen te pakken. Vorig seizoen wist hij ook 1 x te scoren, en had hij 1 assist, dus wij hopen dit jaar op een algehele verbetering van dat resultaat bij hem. En wat minder gele kaarten dan, want ook in deze wedstrijd kreeg hij in de 75ste minuut deze weer te zien.

2 minuten na de openingstreffer stond de 0-2 al op het scorebord. Cosijnse wist een prima steekbal vanaf links te geven op Donderwinkel, die keurig in de linkerhoek langs de ESA doelman afrondde. En 5 minuten na dit doelpunt was het weer Cosijnse die aan de basis stond van het doelpunt van Lauren ‘Tucci’ Verver. Cosijnse ontving daarbij een pass van Tim ‘Dikke Prins’ Willemsen, waarna hij de ESA verdediging passeerde en hij Verver een niet te missen mogelijkheid gaf voor de 0-3. Die uiteraard dat buitenkansje benutte. VVO 3 dacht hierdoor vast dat ze deze wedstrijd heel gemakkelijk verder zou kunnen uitspelen maar daarmee kwamen ze toch wat bedrogen uit. ESA wisselde een aantal spelers waardoor het voetballend ook beter werd. VVO 3 liet zich vervolgens te ver inzakken. In de 30ste minuut wist ESA te scoren. een voorzet vanaf links werd langs doelman Jan ‘Janis’ Tanis gekopt voor de 1-3. Een doelpunt wat niet had mogen vallen, want VVO 3 hielp ESA hiermee dus enigszins terug in de wedstrijd. 

Na rust zette VVO echter snel weer orde op zaken. Rechtsback Sander ‘Mooisander’ Schollen wist een uitstekende diepe bal te geven op de snel opkomende Boy ‘Pinda’ Nefkens die vervolgens koelbloedig, via de binnenkant paal, de 1-4 wist te maken. En in de 63ste minuut was het Cosijnse die aan alle illusies bij ESA een einde maakte. Een ESA verdediger ging in de fout waarna, de nu stevig op zijn voeten staande, Cosijnse de bal kon meenemen en de fout afstrafte  door de 1-5 te maken. VVO 3 had vervolgens nog wel een aantal mogelijkheden om de score verder te laten oplopen maar ging daar wat onzorgvuldig mee om. In de 80ste minuut wist ESA ook nog weer dichter bij te komen. Een vrije trap werd langs de verkeerd opgestelde muur onder in de linkerhoek van het VVO doel geschoten, 2-5 dus. Wat ook de opgegeven eindstand werd. 

VVO 3 speelt hierna 3 thuiswedstrijden op rij. Volgende week dus tegen Arnhemia 2, de week erna tegen DVOV 3 en afsluitend tegen AZ 2000 4. De beide eerstgenoemden zijn geduchte tegenstanders. VVO 3 zal minimaal 4 punten uit deze ontmoetingen moeten halen om in de top van de ranglijst bij te kunnen blijven. Wij houden u op de hoogte.