30-10-2017

De bal is rond, en wie niet scoort kan niet winnen….

VVO 2 heeft zaterdag voor een daverende verrassing gezorgd in de competitie tot dusver. Vooraf werd gevreesd voor de wedstrijd tegen de koploper van dat moment, DZC’68 5,  die 3 wedstrijden op rij overtuigend hadden gewonnen. Zeker ook omdat VVO 2 belangrijke spelers moest missen, en er een aantal niet geheel fit waren nog. Maar in voetbal is alles mogelijk, de bal is rond. Dat zien we wel vaker maar de 5de klasse is geen betaald voetbal natuurlijk. Maar het kan dus daar ook. Ons VVO 2 zaterdag won namelijk, met 3-1 maar liefst. Je kunt rustig zeggen dat het niet verdiend was, maar ja, de Doetinchemmers van DZC wisten de uitblinkende doelman Jan ‘Janis’ Tanis niet te verslaan. VVO 2 mocht zich daarnaast gelukkig prijzen dat Patrick ‘Patjuh’ Begemann in blakende vorm teruggekeerd is uit Zuid-Afrika en dat het centrale verdedigingsduo, uit nood geboren nu, Sander ‘Mooisander’ Schollen en Mark ‘Markie’ Schollen hun mannetje stonden. De winst kwam met kunst en vliegwerk tot stand, maar het waren 3 mooie punten. Verder bleek er weer eens een echt team te staan op het veld. Er werd voor en met elkaar gestreden. Als VVO 2 volgende week met dezelfde instelling op het veld staat in Aalten bij AZSV 6 kunnen ze het die ook moeilijk maken.

Direct vanaf de aftrap werd VVO naar achteren gedrongen door DZC. Maar de afgesproken tactiek, waarbij er bij Doetinchems balbezit vanuit een 4-3-3 systeem omgeschakeld zou worden naar 5-2-3 , bleek te werken. Spits Begemann bleek weer een uitstekend aanspeelpunt en met de snelle flankspelers die VVO 2 nu eenmaal heeft konden ze gevaarlijk counteren. Al in de 7de minuut zorgde dat voor succes. Een schot van Brian ‘Brietje’ Donderwinkel werd afgeketst en kwam bij Begemann terecht die hem langs de Doetinchemse goalie onberispelijk in het doel schoof, 1-0. De gehele eerste helft bleef VVO onder grote druk staan en moest het hebben van een aantal uitvallen, zonder nog meer te scoren. En DZC vond steeds maar weer Tanis op hun weg. Zelfs een door scheidsrechter Reurts aan DZC toegekende strafschop, wat hem op veel commentaar van onze Velpse vrienden kwam te staan, werd door Tanis uit de hoek getikt. En dus werd er met een 1-0 stand aan de rust begonnen.

Nadat de thee weggewerkt was, bleek VVO 2 scherper dan DZC aan de tweede helft te zijn begonnen. Want in de 48ste minuut wist Begemann een door aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen genomen vrije trap, in de verre hoek van het Doetinchemse doel te koppen. Een uitstekend doelpunt op een heel goed moment weer.  DZC zette uiteraard nog meer druk maar zij kregen het maar niet voor elkaar om de verdedigingslinie van VVO te verslaan, en al helemaal niet keeper Tanis. Ook paal en lat stonden een aantal keren in de weg. En wie niet scoort kan niet winnen, en VVO 2 scoorde wel. In de 59ste minuut voor de derde maal. Ditmaal was het de snelle rechtsbuiten Kevin ‘Flits’ Gunsing die een bal wist te onderscheppen. Waarna hij hem op mede aanvaller Donderwinkel wist te geven die ook zijn doelpunt weer wist mee te pakken, 3-0. Na de 3-0 kwam VVO 2 er steeds moeilijker uit en moest het echt van alleen counters komen. Die uiteindelijk niet nog meer doelpunten opleverden. Het leek er ook op dat Tanis voor het eerst dit seizoen een ‘clean sheet’ wist te houden. Het enige smetje op de wedstrijd, voor VVO 2,  was dan ook dat in de 91ste (!) minuut DZC toch een doelpunt wist te maken. De scherpte was weg bij de VVO spelers waarna uit een corner de bal ingekopt kon worden door een Doetinchemse aanvaller.

Al met al was het een mooie wedstrijd, ook voor de neutrale toeschouwer. Er werd gestreden, het was een sportieve ontmoeting, doelpunten, mooie aanvallen van beide kanten, goed keeperswerk. Met beter weer was het een perfecte voetbalmiddag geweest. En zeker voor ons vriendenteam, die vervolgens ook in de derde helft boven zichzelf uit wisten te stijgen.

 

16-10-2017

Mooi weer, eindelijk weer winst en foto’s

DVOV 4 uit is uiteraard een thuiswedstrijd want er werd gespeeld bij de overbuurman op de Pinkenberg. Het was prachtig voetbalweer en iedereen was redelijk fris. tegenstander DVOV was in de bekercompetitie al eerder van gewonnen dus dat gaf wel vertrouwen. Daarnaast was er, na de uitbreiding van de staf met Ruben ‘Chaos’ Boshart, ook weer een fotografe gevonden die deze taak over kan nemen van teammanager Carla ‘Regelaar’ Kostelijk. Carla heeft het te druk met haar eigen bedrijf en met de fotocursussen die zij geeft. Wij hebben de gemaakte foto’s nog niet gezien maar het lijkt goed te komen. Voordeel van de charmante fotografe Lydia ‘Kiekje’ van Zanten is dat zij onopvallend weet te werken. De gehele technische staf en de voorzitter waren ook aanwezig. Kortom, iedereen had er zin in. Niets stond een mooie voetbalmiddag in de weg. Hij liep ook goed af, al ging het toch weer met de nodige moeite. Maar 3-5 winst en de 3 punten konden uiteindelijk worden bijgeschreven.

Iedereen die onze vrienden een warm hart toedraagt moet vooral in het begin van de wedstrijd genoten hebben. VVO 2 speelde goed voetbal. De staf keek elkaar met verbazing aan. Die hadden het nog niet zo gezien van de normaliter heel makkelijk ingestelde ploeg. Er waren volop kansen aan te tekenen, en DVOV werd van het kastje naar de muur gestuurd. In de 10de minuut werd dit beloond met de 0-1. Een doelpunt wat ontstond uit goed samenspel. Roel ‘Princess’ Cosijnse gaf een mooie steekbal op Brian ‘Brietje’ Donderwinkel ( die herboren leek ), deze gaf de bal voor waar gelegenheidsspits Sjors ‘Giorgio’ Antheunis de bal binnen wist te tikken.

VVO 2 zette door en het bleef overwicht houden. Toch sloop er weer nonchalance in de ploeg, zoals zo vaak. En als je dan de voorsprong niet snel weet te vergroten krijgt de tegenstander ook weer vertrouwen. En weten ze ook te scoren. Dit gebeurde in de 33ste minuut. Laatste man Luca ‘Beer’ Geurds leed dom balverlies waarna de DVOV spits eenvoudig keeper Jan ‘Janis’ Tanis kon verslaan, 1-1. DVOV deed weer mee en VVO 2 was het helemaal kwijt even. Wat ook leidde tot een 2de doelpunt van DVOV , slechts 4 minuten later. Een diepe bal achter de VVO verdediging  werd hierbij door de uitkomende Tanis gemist waarna er weer eenvoudig ingeschoten kon worden, 2-1. Het was voor velen langs de kant niet te geloven dat VVO door 2 persoonlijke fouten, terwijl ze voetballend meer vermogen hebben dan DVOV 4, op achterstand stond. Met deze achterstand moest er ook aan de theepauze worden begonnen.

In de tweede helft pakte ons VVO het wel weer aardig op. Het speelde niet meer zo goed als aan het begin van de eerste helft maar het pakte wel het speloverwicht terug. En het had het geluk aan haar zijde. In de 56ste minuut nam Donderwinkel een vrije trap vanaf de linkerkant waarbij wonderwel de bal, zonder aangeraakt te worden, in één keer achter de DVOV doelman in het net belandde. Het stond weer 2-2. Ons VVO 2 bleef zoeken naar meer doelpunten. En in de 68ste minuut kreeg het ook de beloning daarvoor. De veelvuldig mee opkomende snelle rechtsback Sander ‘Mooisander’ Schollen gaf voor op de slim voor de man gekomen Roel ‘Princess’ Cosijnse. Deze handige speler faalde uiteraard niet en schoot beheerst de 2-3 binnen.

Wie dan denkt dat het helemaal gedaan was met DVOV heeft het toch mis. Zij kropen niet in hun schulp. En kregen het voor elkaar om weer gelijk te komen. In de 76ste minuut wisten zij een vrije trap in de kruising, onhoudbaar voor VVO doelman Tanis, te krullen. De 3-3 stond weer op het scorebord.  Dit doelpunt zorgde er wel voor dat er iets gebeurde bij een aantal VVO spelers. Spelers die dachten van dit laten wij ons niet gebeuren. Een dergelijke instelling moet de hele ploeg altijd hebben natuurlijk maar wij weten inmiddels dat het vaak anders is. En dus stonden onze vrienden 2 minuten na de gelijkmaker weer op voorsprong. De mee opgerukte Sander Schollen schoot van afstand op het DVOV doel. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor de doelman kansloos was, 3-4. de terechte voorsprong was terug. DVOV kon het ook niet meer bijbenen op dat moment. En in de 86ste minuut stelde aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagende winst dan ook helemaal veilig. Na een klutsbal wist hij van afstand met een laag schot de DVOV goalie te verslaan, 3-5.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor VVO 2. Op 28 oktober moeten ze weer aan de bak tegen het hoog geklasseerde DVC ’68 5. Waarna nog 3 redelijk zware tegenstanders volgen. Eind november zien we dan ook benieuwd hoe ons VVO 2 er voor staat.

 

9-10-2017

Kansloos ten onder, maar wel mooi weekend

VVO 2 diende zaterdag aan te treden tegen v.v. Dieren 5. Een gevreesde tegenstander, en terecht. Ondanks het thuisvoordeel kwam ons VVO 2 er helemaal niet aan te pas. Het had natuurlijk een oorzaak, deze ontmoeting stond in het teken van het afscheid van Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer. Hij vertrekt, zoals eerder hier gemeld, naar Spanje om daar zijn carrière voort te zetten. En Benjamin was de vrijdag voorafgaand ook nog jarig dus op vrijdagavond waren beide aangelegenheden dan ook uitgebreid gevierd door het team. Waardoor er ook geen speler op het veld stond die scherp genoeg was om de Dierenaren voldoende weerstand te bieden. Er werd dan ook dik verloren, voor de tweede maal al in deze nog prille competitie. Maar in een thuiswedstrijd moeten we wel heel wat jaren terugkijken om een einduitslag van 0-6 tegen te komen. Voor Windhouwer was het jammer dat het zo liep in zijn laatste wedstrijd, maar het was al met al toch een bijzonder weekend.

Alle Dierense doelpunten werden veroorzaakt door onoplettendheid, laks ingrijpen, slecht communiceren, etc. bij de spelers van VVO 2. Het was alsof ze verdoofd op het veld liepen. In principe was het een wonder dat er een ruststand van 0-1 stond. In een eerste helft waarin VVO nog een enkel kansje had gekregen ook. In de 12de minuut was het eerste doelpunt door Dieren gemaakt. Dom balverlies in de verdediging zorgde ervoor dat een Dierense aanvaller de bal eenvoudig over doelman Jan ‘Janis’ Tanis kon spelen. Tijdens de theepauze was er een matheid bij de spelers in de kleedkamer te bespeuren die weinig goeds beloofde voor de tweede helft. En dat bleek dus ook.

In de 49ste minuut volgde de 0-2 voor Dieren, weer een lob over Tanis heen. In de 57ste minuut viel de 0-3. Een diepe bal op de Dierense spits, waarbij er ook weer onvoldoende ingegrepen werd, kon door de benen van Tanis in het VVO doel worden geschoten. Vervolgens probeerde ons VVO nog wel wat maar zonder de echte overtuiging. Achter elkaar moest er ook gewisseld worden omdat diverse spelers om de haverklap met pijntjes of andere ongemakken liepen. Wat het spel er ook niet beter op maakte natuurlijk. In de 70ste minuut scoorde Dieren de 0-4. Ditmaal een voorzet vanaf de linkerkant die eenvoudig binnen werd getikt. Slechts 2 minuten later wisten zij de 0-5 ook te maken. Gewoon door een bal hard en laag langs Tanis binnen te schieten. En in de 77ste minuut werd het nog erger. De VVO spelers kregen het niet voor elkaar om een bal uit het doelgebied weg te werken, waardoor die uiteindelijk ook in het VVO doel belandde. Het was allemaal net zo mistroostig als het weer, het regende nl. de gehele wedstrijd. Gelukkig voor VVO nam ook Dieren na deze 0-6 wat gas terug, en kon er naar het einde van de wedstrijd gewerkt worden.

Met afstand was dit 1 van de slechtste wedstrijden die onze vrienden ooit hebben gespeeld. Wij hopen dat het hiermee dan ook over is. Gelukkig heeft het team zich tussentijds nog weten te versterken met 2 nieuwe spelers en is binnenkort ook spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann weer terug. Als dan ook iedereen weer fit weet is dan mogen we verwachten dat ons VVO 2 meer laat zien dan wat zij tot nu gedaan hebben.

 

2-10-2017

De scheidsrechter liet het afweten

Zaterdag stond de wedstrijd tegen de altijd lastige tegenstander Groessen 3 op het programma voor ons VVO 2, thuis op de eigen Pinkenberg. Wetende dat deze ontmoetingen altijd op het scherpst van de snede gespeeld worden was er een onafhankelijk scheidsrechter ingehuurd. Dit leek de teamleiding een uitstekend plan. De ingehuurde scheidsrechter ( naam van de verhuurorganisatie bij de redactie bekend ) bleek echter toch niet zo’n zin te hebben om te verschijnen. Kort voor de aanvang werd pas duidelijk dat hij niet zou komen, en werd de VVO 2 leiding gedwongen dit ter plekke op te lossen. Nu moest voorzitter/grensrechter Willem ‘Merab’ Nefkens als scheidsrechter optreden en nam Pascal ‘Çapellas’ Schollen de taak van grensrechter op zich. Een oplossing die uiteraard totaal niet gewenst was. Anders had de wedstrijd dus op het laatste moment afgelast moeten worden, wat geen van de partijen wilden. Al met al werd er 10 minuten later toch begonnen. Nefkens maakte er het beste van, waarbij er respect moet worden opgebracht voor het feit dat hij in deze, altijd beladen, wedstrijd het aandurfde. Wellicht dan ook maar goed dat de eindstand 2-2 werd.Maar gezegd moet worden dat Groessen grote delen van de wedstrijd het beste van het spel had. Het verzuimde alleen vaker te scoren. VVO 2 kreeg ook nog wel kansen, zeker in de tweede helft, waardoor het ook met 3 punten van het veld had kunnen stappen. Daarmee had het dan wel teveel gekregen. VVO 2 speelde beter dan vorige week maar het zorgde niet voor vrolijke gezichten bij de technische staf.

VVO 2 begon, wellicht ook door het gedoe met de scheidsrechter, heel ongeconcentreerd. Hierdoor keek het dan ook na 3 minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Een van de Groessense aanvallers wist ongestoord door de VVO verdediging te lopen, alleen Mark ‘Markie’ Schollen probeerde er nog iets aan te doen. Ondanks dat kon hij vrij eenvoudig doelman Jan ‘Janis’ Tanis verslaan. Door deze snelle achterstand werd VVO 2 wel wakker geschud. Het zette aan om weer op gelijke hoogte te komen. En dan zorgt de altijd lastige, in vele opzichten,  Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer op prachtige wijze voor deze gelijkmaker. In de 18e minuut trok hij met een afstandsschot van een meter of 25, waarbij de bal in de rechterbovenhoek langs de Groessense doelman verdween, voor de 1-1.  Tot het rustsignaal werden er over en weer kansen aangetekend, maar geen van allen zorgden voor doelpunten.

Na de thee werd er weer vol goede moed aan de, nog steeds door de regen geteisterde, tweede helft begonnen. VVO 2 begon hieraan veel beter dan aan de eerste helft en het kreeg direct een aantal mogelijkheden. Nieuwe aanwinst Kevin ‘Flits’ Gunsing bleek met zijn snelheid een plaag voor de Groessense verdedigers. Helaas heeft hij door een vervelende blessure nog niet de fitheid die nodig is en moest zich na ongeveer 30 minuten weer laten vervangen. In de 61ste minuut stond weer Windhouwer aan de basis van de voorsprong voor VVO 2. Hij gaf een mooie steekbal op de doorgelopen Roel ‘Princess’ Cosijnse die onder de doelman door de bal in het Groessense doel liet verdwijnen voor de 2-1. Windhouwer liet in zijn voorlaatste wedstrijd bij VVO 2 zien dat het team hem gaat missen. Hij vertrekt 12 oktober a.s. naar het Spaanse Valencia. De leiding heeft hem deze kans niet willen ontnemen en gunde hem dan ook een vrije transfer. Maar het zal een aderlating zijn voor dit VVO 2.

Wie denkt dat deze 2-1 ervoor zorgde dat VVO 2 meer ruimte kreeg en daardoor meer mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen, die kwam bedrogen uit. Want Groessen liet dit niet toe. Het bleef goed gegroepeerd spelen en kansen creëren. Wat hen in de 70ste minuut alweer de gelijkmaker opleverde. En weer was de oorzaak onvoldoende ingrijpen door de VVO spelers. Hierdoor kon er vanaf links vrij langs Tanis de 2-2 ingeschoten worden. In de laatste 20 minuten was het nog geregeld met samengeknepen billen toekijken voor de VVO 2 aanhang, al had het dus ook kunnen gebeuren dat onze vrienden toch weer de derde hadden weten te maken. Maar het bleef bij deze 2-2 tot en met de 93ste minuut, het moment waarop (gelegenheids-)scheidsrechter Nefkens voor het einde van deze editie van VVO 2 – Groessen 3 floot.

Volgende week wacht er weer een geduchte tegenstander, vv Dieren 5. VVO 2 zal dan toch echt moeten laten zien dat ze meer kunnen dan tot nu toe getoond is. Wat dat ze beter kunnen is zeker, het komt er alleen nog niet uit. Behalve in de bekerwedstrijd tegen 4de klasser ESA 5 is het tot op heden povertjes.