Oktober 2019

27-10-2019

VVO 3 maakt verwachting wel waar

Waar ‘grote broer’ Vitesse zaterdag 26-10 het liet afweten deed ons VVO 3 wel wat verwacht mocht worden. Op sportpark ’t Cranevelt werd redelijk eenvoudig VDZ 4 met 1-7 verslagen. Waarbij VDZ pas in de laatste minuut de eretreffer wist te maken. Bij VVO 3 was van onderschatting van de tegenstander gelukkig geen sprake, al moet gezegd dat het spel in de eerste helft aan VVO zijde niet heel sterk was. Het team ging teveel mee in het voetbal van VDZ. In de tweede helft liep VVO 3 verder uit en had het nog wat doelpunten meer kunnen maken ook. VDZ kwam niet of nauwelijks in de buurt van doelman Jan ‘Janis’ Tanis die dan ook een heel rustige middag beleefde. Voor hem is het dan wel jammer dat hij niet de 0 wist te houden. Wat hem niet te verwijten valt overigens. 

VVO 3 wist in de 14de minuut op voorsprong te komen. Een diepe bal van aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen op Brian ‘Brietje’ Donderwinkel leverde een scherpe voorzet van laatstgenoemde op. Voor het VDZ doel stond spits Marik ‘Matavz’ de Jongh goed opgesteld die eenvoudig de 0-1 binnen kon tikken. 10 minuten later was het de beurt aan ‘Man of the match’ Jasper ‘Broccoli’ Staring die met een fabuleus schot van zeker een meter of 25, over de VDZ doelman, de 0-2 op het scorebord zette. In de 38ste minuut kreeg VVO 3, volkomen terecht, een strafschop toegekend, na een overtreding op Donderwinkel, van de goed leidende scheidsrechter Westen. Roel ‘Princess’ Cosijnse eiste deze op en benutte hem ook, 0-3. wat ook de ruststand was. 

In de tweede helft deed VVO 3 er een schepje bovenop. Waarbij het opviel dat vooral Cosijnse zich liet gelden. Hij had Donderwinkel een assist beloofd en hield zich in de 50ste minuut aan zijn woord. Cosijnse ontving een steekbal waarbij iedereen verwachtte dat hij zelf op het doel zou schieten. Hij legde echter breed op Donderwinkel die de 0-4 niet meer kon missen. In de 64ste minuut, de doelpunten waren mooi verdeeld over de wedstrijd, kwam de 0-5 op het scorebord te staan. Ditmaal schoot Cosijnse, na een steekbal van de Jongh, op de VDZ doelman. Zijn schot werd echter geblokt waarna Kevin ‘Kef’ Gunsing ook zijn doelpunt in deze wedstrijd binnen wist te tikken. Weer 10 minuten later was het de beurt aan topaankoop Hidde ‘van Beek’ Sonneveld. Motshagen wist met een lob hem tussen de VDZ verdedigers te zetten waarna hij de bal vervolgens over een verdediger wipte en beheerst afrondde voor de 0-6. Het slotakkoord wat VVO betreft kwam deze middag van de zeer actieve Cosijnse, die vaak liet zien dat het een heerlijke voetballer is. Hij zette in de 85ste minuut een actie in vanaf het middenveld, die hem slalommend door de VDZ verdediging, vanaf de 16 meter de kans gaf om de doelman met een geplaatst schot te passeren, een fraaie 0-7 dus.

VDZ kreeg, volgens onze tijdwaarneming, in de 86ste minuut hun gegunde eretreffer, 1-7. Een VDZ aanvaller werd hierbij teveel vrijgelaten om te schieten waar doelman Tanis niets aan kon tegenhouden. Scheidsrechter Westen had een sneller horloge want kort na deze treffer floot hij de wedstrijd af. 

Volgende week moet VVO 3 op bezoek bij ESA 8. Een team wat op plaats 8 van de ranglijst staat. VVO 3 is inmiddels gestegen naar plaats 3. Met de beste seizoenstart ooit in de geschiedenis van het team. ESA 8 moet ook weer niet onderschat worden want het heeft deze laatste zaterdag nipt verloren van koploper Sc Westervoort 4. VVO 3 moet dus wel weer laten zien wat het waard is. 

 

21-10-2019

Een goed begin ….

VVO 3 heeft na de wedstrijd van jl. zaterdag, op Sportpark de Bakenberg in Arnhem, tegen SML 3, de beste seizoenstart van 2014/15 en 15/16 geëvenaard. SML werd namelijk met 1-4 verslagen. Waar de SML’ers vooraf dachten dat ze de Velpse vrienden wel even de oren konden wassen kwamen zij bedrogen uit. VVO 3 gaf geen krimp en speelde zeer gedisciplineerd en weer als een echt team. Het spel was daarnaast gewoon heel goed, waar de neutrale toeschouwers zeker ook van genoten moeten hebben. SML 3 is natuurlijk een prima voetballende ploeg, waardoor het kijkspel heel aardig werd. De veldbezetting van VVO 3 was alleen beter waardoor SML vaak zoeken moest naar openingen en VVO 3 deze makkelijker wist te vinden. Zeker in de eerste helft ging het spel op en neer en hielden beide doelmannen hun team in de wedstrijd. Keeper Jan ‘Janis’ Tanis had in de tweede helft ook nog een tweetal fabuleuze reddingen waarmee hij de 1-2 stand van dat moment vast hield. En kritisch als hij op zichzelf is, zijn fout van de eerste helft, bij de gelijkmaker van SML, goed maakte. Doordat SML teveel op jacht ging naar de gelijkmaker in de tweede helft, en teveel risco’s nam door in een 3-4-3 te gaan spelen, wist VVO 3 in de laatste 6 minuten verder uit te lopen naar de eindstand. 

De technische staf van VVO 3 was vooraf nogal benieuwd wat deze wedstrijd zou brengen. Een aantal SML spelers waren bekend, bij VVO 3 spelen ook oud SML’ers en trainer Ton ‘Boomsma’ Messing kent er een aantal van zijn periode bij OVC. SML had verder al aardige resultaten in de competitie geboekt. Winnen van SML stond hoog op het verlanglijstje bij de staf. En zo geschiedde dus. VVO 3 kwam al snel op voorsprong. Na 6 minuten wist de gedreven Brian ‘Brietje’ Donderwinkel de bal breed voor te geven, waarna de handige Roel ‘Princess’ Cosijnse over de bal stapte waardoor Lauren ‘Tucci’ van de Broek vrij voor de doelman kwam te staan. Hij kon de vrije hoek kiezen en de 0-1 aantekenen. SML schrok van deze achterstand en had door dat ze toch echt wel wat moesten doen om een goed resultaat tegen VVO 3 te kunnen behalen. Maar met een achterstand loop je natuurlijk wel achter de feiten aan. In de 24ste minuut wisten zij, door een vrije trap, op gelijke hoogte te komen. Waar Messing waarschuwde voor de nemer hiervan, waarvan hij dus wist dat deze een goede vrije trap in huis heeft, gebeurde het toch dat hij scoorde. De bal werd laag langs de muur geschoten in de linkerhoek van het VVO doel, waardoor doelman Tanis eroverheen dook.  De eerste helft bleef het spel op en neer golven richting beide doelgebieden maar er werd niet meer gescoord. 

Na rust ging VVO 3 op dezelfde voet verder. De organisatie in het veld bleef goed, ondanks een aantal wissels. Al in de 50ste minuut leverde dit weer een voorsprong op. En weer stond Donderwinkel aan de basis ervan. Hij gaf vanaf de rechterkant een voorzet over de verdediging die vervolgens door, de toch niet al te grote, Cosijnse in de verre hoek langs de SML goalie gekopt werd. 1-2 voor VVO en SML moest voor de tweede keer zien om eerst op gelijke hoogte te komen. Omdat VVO 3 inmiddels goed weet te verdedigen, en nog beter het spel van de tegenstander weet te ontregelen, lukte het SML niet om de gelijkmaker te produceren. En daarnaast stond er altijd nog doelman Tanis in de weg, zoals eerder gezegd. SML ging krampachtiger spelen en deed zichzelf uiteindelijk de das om door teveel op de aanval in te zetten. Dan moet je verdedigers hebben die met veel ruimte in de rug kunnen spelen. Omdat VVO 3 nu eenmaal over snelle en handige aanvallers en middenvelders beschikt was dat de ondergang van SML. In de 85ste minuut kwam VVO op 1-3 door een snelle counter. Centrale middenvelder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen gaf direct mee op links aan Donderwinkel die de bal vervolgens, op zijn bekende wijze, in de verre hoek over de SML doelman krulde. En het werd nog erger voor SML want slechts 3 minuten later tekende Cosijnse voor de 1-4 eindstand. VVO 3 kreeg zoveel ruimte dat van de Broek volledig vrijstaand de bal neer kon leggen voor hem. Cosijnse stond ook vrij en faalde, uiteraard, niet. 

Volgende week wacht er weer een wedstrijd in Arnhem, tegen laagvlieger van dit moment VDZ 4. Het enige waar VVO 3 nu voor moet waken is dat het niet dezelfde fout maakt die SML 3 maakte tegen VVO 3. Namelijk de tegenstander onderschatten. Mocht VVO 3 deze wedstrijd winnen dan is het de beste seizoenstart ooit met 12 punten in 5 wedstrijden. 

 

7-10-2019

Samen sterk…

De week voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen het Doetinchemse DZC ’68 8 was binnen team VVO 3 beheerst door discussie over het te voeren systeem en de (on)mogelijkheden die het team dan heeft. Het gehele team werd duidelijk dat wedstrijden winnen, of verliezen, afhangt van de invulling van een spelsysteem en de spelers die er beschikbaar zijn. Omdat een aantal vaste krachten er tegen DZC niet bij waren, werd er dus op de invulling en veldbezetting gehamerd. In de wedstrijd bleek dat veel spelers de opmerkingen ter harte hadden genomen. Het team werkte voor, en leverde strijd met, elkaar. De Doetinchemmers waren een goede tegenstander waardoor VVO 3 de hele wedstrijd scherp moest blijven. Op een korte periode aan het einde van de eerste helft, en een deel in de tweede helft, na waren ze dat ook. Het team speelde zeer behoorlijk wat ook, ons inziens, volkomen terecht de 2-0 overwinning opleverde. Maar zoals gezegd is de belangrijkste overwinning uit deze wedstrijd het besef bij de spelers dat ze veel kunnen met elkaar. Wat een opsteker is voor de technische staf. 

VVO 3 begon voorzichtig aan de wedstrijd. Al snel bleek dat de organisatie goed stond en er werd ook heel aardig gevoetbald. Trainer Ton ‘Boomsma’ Messing stond het met een tevreden gezicht het te bekijken. Coach Michel ‘Papa’Schollen hoorde hem zelfs zeggen dat ze goed stonden te voetballen. En voor een fanatiekeling als Messing is dat niet iets wat je snel hoort uit zijn mond. Gezegd moet worden dat VVO 3 met het aantrekken van Hidde ‘van de Beek’ Sonneveld een uitstekende slag heeft geslagen. Hij geeft de verdediging het inzicht wat nodig is. Voeg daarbij dat Chiem ‘André’ Kock een hele goede wedstrijd speelde en dat Sander ‘Mooisander’ Schollen als rechtsback en Mark ‘Markie’ Schollen, later gevolgd door Mike ‘Mikey’ Elfferich, als linksback nauwelijks iets weggaven en ook nog voor druk naar voren wisten te zorgen en je hebt al een verklaring voor het goede spel. Het middenveld met Roel ‘Princess’ Cosijnse , Jasper ‘Broccoli’ Staring en Tim ‘Dikke Prins’ Willemsen had wellicht daardoor ook grip op het spel. VVO 3 wist echter in de 33ste minuut de score pas te openen. Rechtsbuiten Theun ‘Nijlpaard’ Eenhoorn had al voor veel gevaar gezorgd maar zijn vervanger Kevin ‘Kef’ Gunsing nam direct nadat hij in het veld was gekomen een door Brian ‘Brietje’ Donderwinkel genomen corner bij de tweede paal op de schoen en schoot hem achter de DZC doelman, 1-0. Een ‘gouden wissel’ zou je dus kunnen zeggen. VVO 3 kreeg hierna nog wel een aantal kansen om de score verder te vergroten. Terwijl DZC ’68 nauwelijks echt gevaar stichtte en vaak de weer zeer alert keepende Jan ‘Janis’ Tanis op hun weg aantrof. 

In de tweede helft ging VVO 3 op dezelfde voet verder. De irritaties bij een aantal Doetinchemmers groeiden maar VVO 3 liet zich er gelukkig niet door van de wijs brengen en speelde onverstoorbaar verder. De winst moest immers nog veilig gesteld worden. Het vreemde is dat in het verleden bij een verschil van 1 doelpunt, in het voordeel van VVO 3, je vaak vreesde voor een tegendoelpunt maar dat gevoel was deze keer nauwelijks aanwezig. In de 71ste minuut maakte Marik ‘Matavz’ de Jong het belangrijke tweede doelpunt. En hij deed dat op zeer fraaie wijze. Op aangeven van wederom Donderwinkel nam hij vanaf de linkerkant de bal op de schoen en liet hem in de verre hoek langs de Doetinchemse doelman in het net verdwijnen, 2-0. Deze stand kwam niet meer in gevaar tot aan het eindsignaal. 

Het leverde onze Velpse vrienden naast de 3 punten ook een geslaagde derde helft op natuurlijk. Waarin ook de verjaardag van de geblesseerde spits Patrick ‘Patjūh’ Begemann gevierd werd. Maar de winst is het dan toch nóg gezelliger. Volgende week wordt er niet gevoetbald waarna op 19-10 de uitwedstrijd tegen het sterke SML 3 wacht. Wij hopen dat VVO 3 zich dan weer op dezelfde manier laat zien en gelden.