25-9-2017

De voorzitter is boos 

Geteisterd door veel afwezigen moest VVO 2 zaterdag jl. naar Zelhem om aan te treden tegen Zelos 3, om de eerste wedstrijd van de competitie te gaan spelen. Een aantal spelers is in het buitenland, een aantal geblesseerd, zaterdagmorgen kwam er nog 1 bij met griep, al met al moest het team het doen met slechts 1 wissel. Wat uiteraard bij een start van de competitie heel vervelend is. Het betekende ook dat onze vrienden alleen in de eerste helft nog redelijk partij gaven, maar in het tweede deel niets meer in te brengen hadden. De voorzitter Willem ‘Merab’ Nefkens was niet te spreken over de gang van zaken.  ‘Jullie spelen zonder supporters ( niet aanwezig in Zelhem , red. ) ook slecht , dus het maakt geen verschil’ was o.a. een uitspraak van hem na deze ontmoeting. In ieder geval voelde de spelersgroep dat de voorzitter schijnbaar het vertrouwen in een aantal spelers had verloren. Hij verweet de afwezige coach Michel ‘Papa’ Schollen niets want die had alles gedaan wat in zijn vermogen lag om het team klaar te krijgen voor deze ontmoeting. Aan de andere kant weet de coach ook dat er volgende week wel anders gepresteerd moet gaan worden door zijn ploeg want voorzitter Nefkens staat niet bekend om zijn geduld. Hij liet zijn spelersgroep vanaf de andere kant van Nederland ook weten dat het een stelletje ‘klojo’s’ waren. Bij terugkomst zei hij ook ‘als ze denken dat ze naar het buitenland kunnen moeten ze eerst hier maar eens presteren’. Kortom, het was geen vrolijke bedoening deze zaterdag bij VVO 2. Maar ja, 6-2 verlies in de eerste wedstrijd van de competitie is de ploeg ook nooit eerder overkomen.

Zoals gezegd ging de eerste helft nog redelijk gelijk op. De gelegenheidsaanvallers Boy ‘Pinda’ Nefkens en Roel ‘Princess’ Cosijnse ( alle aanvallers waren afwezig ) misten samen liefst  6 (!) grote mogelijkheden om te scoren. Maar zij vonden steeds de Zelhemse doelman op hun weg. In de 32ste minuut wist Zelos het eerste doelpunt te maken. Een lage voorzet vanaf de linkerkant, waar gelegenheidsback Menno ‘Menño’ Kostelijk moeite bleek te hebben met zijn positie, werd door de Zelos spits aangenomen en afgelegd op een mede-aanvaller die geen moeite had om doelman Jan ‘Janis’ Tanis te passeren, 1-0. Na deze achterstand kreeg VVO 2 diverse mogelijkheden de stand gelik te trekken maar dit lukte pas in de 45+2de minuut. Een door Cosijnse genomen hoekschop werd hierbij de Sjors ‘Giorgio’ Antheunis doorgetikt op de vrijstaande aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen, die hem eenvoudig in wist te schieten, 1-1. Met deze gelijke stand werd aan de broodnodige theepauze begonnen.

In de tweede helft ging het al snel, ondanks alle goede bedoelingen, mis. In de 51ste minuut kwam Zelos 3 weer op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd daarbij bijzonder fraai door de Zelos spits ingekopt, 2-1. Slechts 4 minuten later was het eigenlijk al beslist. Een lage voorzet vanaf weer de rechterkant werd door de Zelhemse spits, achter het standbeen langs, voorbij doelman Tanis getikt, 3-1. VVO 2 miste de kracht om nog terug te komen in de wedstrijd. Het werd nog geholpen door de scheidsrechter want onze vrienden kregen in de 60ste minuut een strafschop toegekend vanwege vermeend hands door een Zelos verdediger. De meningen over de juistheid waren verdeeld maar het buitenkansje werd wel door Motshagen in de rechterhoek benut, 3-2.

Tot overmaat van ramp kreeg de belangrijke centrale verdediger Sander ‘Mooisander’ Schollen last van kramp en moest het veld verlaten. Het hele team zat er wel doorheen want in de 70ste minuut volgde de 4-2 van Zelos. Weer een voorzet vanaf de rechterkant die laag langs doelman Tanis werd binnen getikt. VVO 2 kon niet meer dan tegenhouden waardoor het nog wel even deze stand bleef. In de 88ste minuut werd het toch nog erger, weer een voorzet vanaf rechts die laag in de verre hoek werd ingeschoten, 5-2. En de gifbeker moest helemaal leeg want in de 90ste minuut werd het ook nog 6-2. Hierbij negeerde de scheidsrechter de vlag voor buitenspel van de grensrechter, waarna de bal hard in de kruising in het VVO doel kon worden geschoten. Een onjuiste beslissing maar het maakte natuurlijk ook niet meer uit. VVO 2 verloor deze wedstrijd door het gebrek aan wissels, door veel persoonlijke fouten, maar vooral ook door de gemiste kansen in de eerste helft. Waren die wel benut was er wellicht een kans geweest om de wedstrijd in je voordeel te beslissen. Maar in het voetbal loopt het vaak anders. Tegen de sterke tegenstander Groessen 3, een oude bekende, kan er volgende week wat rechtgezet worden. Wij zijn benieuwd of dat lukt en of coach Schollen na volgende week nog steeds voor de groep staat. Want ‘El presidente’ kan onnavolgbaar zijn.

 

18-9-2017

Maar uiteindelijk wel de winnaar

Het verlies van vorige week tegen AVW’66 5 heeft schijnbaar voor een omslag gezorgd bij onze jongens van VVO 2 zaterdag. Want tot ieders verbazing wisten zij de wedstrijd jl. zaterdag op de eigen Pinkenberg tegen vierdeklasser ESA 5 met liefst 3-1 te winnen. Dit tot grote frustatie van ESA 5, wat zelfs ertoe leidde dat arbiter Reurts, die in ieder geval onpartijdig floot, de wedstrijd in de tweede helft een aantal minuten stil legde om een goed gesprek met de spelers aan te gaan. Hij waarschuwde dat hij geen zin had in onophoudelijk commentaar en gescheld, wat voor hem aanleiding zou kunnen zijn de wedstrijd te staken. Gelukkig werd het hierna iets rustiger in het veld maar wij begrijpen dat de Zuid-Arnhemmers niet gerekend hadden op een verlies tegen dit VVO 2. Die door de 3-1 winst met 1 doelpunt verschil ook nog eens poulewinnaar werden en dus nog minimaal een ronde in de beker zullen spelen.

Vanaf de aftrap zocht VVO 2 direct de weg richting de ESA doelman. Zij hadden immers ook niets te verliezen met 3 punten uit 2 wedstrijden in deze bekercompetitie. Al in de 9de minuut kwam VVO op voorsprong. Een door de ESA verdediging slecht weggewerkte bal werd door aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen van ruim buiten het 16 meter gebied op doel geschoten waarna hij over de Arnhemse doelman heen, via de onderkant lat, in de rechterhoek belandde, 1-0. Naast de voorsprong was hiermee ook het eerste kannetje binnen voor de derde helft ( lat geraakt ).

Na deze onverwachte voorsprong kwam VVO 2 behoorlijk onder druk te staan en kwam nog maar sporadisch in de buurt van het ESA doel. Er werd hard gewerkt, dat wel, maar voetbaltechnisch was de wedstrijd niet heel goed. Wel spannend. De druk werd helaas zo groot dat er toch een ESA aanvaller alleen voor doelman Jan ‘Janis’ Tanis kon verschijnen. Die de speler alleen nog maar wist af te stoppen door hem vast te houden, waardoor scheidsrechter Reurts ook niets anders kon doen dan ESA een strafschop toekennen. Deze werd onberispelijk verzilverd, 1-1.

Op slag van rust wisten onze VVO vrienden toch weer een voorsprong te nemen. In de 45ste minuut precies. Een uitstekend moment om te scoren ook. Hierbij zorgden Brian ‘Brietje’ Donderwinkel en Motshagen voor druk op de ESA verdediging, waarna de bal via een verdediger bij de op rechts goed meegelopen, en vrijstaande, Menno ‘Menño’ Kostelijk kwam. Die het buitenkansje laag in de verre hoek wist binnen te schieten, 2-1.

Na de theepauze was de verwachting bij de Velpse supporters dat het zwaar zou worden. Vierdeklasser ESA 5 zou de bovenliggende partij moeten zijn. Zij voetbalden echter veel te slordig en te geforceerd. VVO 2 hield eigenlijk aardig stand, al was het soms met het nodige geluk. Tanis hield zijn doel schoon en stond een heel aardige partij te keepen. Zoals gezegd zorgde het voor veel gefrustreerde spelers bij ESA, die steeds meer met de scheidsrechter en hun tegenstander bezig waren. Wat uiteraard niet helpt als je een wedstrijd weer onder controle wil krijgen. En tot overmaat van ramp, voor de Arnhemmers dan, maakte ons VVO 2 in de 74ste minuut ook nog de 3-1. De weer als een paard sleurende Sam ‘Wodka’ Reijnen brak over de linkerkant door , waarbij de ESA verdediging hem niet wist af te stoppen. In principe werd er een overtreding op Reijnen gemaakt maar scheidsrechter Reurts gaf voordeel omdat VVO 2 in balbezit bleef. De bal kwam voor de voeten terecht van Boy ‘Pinda’ Nefkens ( gelukkig was hij tijdig hersteld van een knieblessure ) die op het ESA doel schoot. Via een verdediger kwam de hij weer bij Motshagen die hem achter zijn standbeen schampte,  waarna hij tergend langzaam in de Arnhemse doel rolde, 3-1.

ESA wist in de resterende minuten niet meer dichterbij te komen, kreeg nog wel mogelijkheden, maar ook VVO had nog wat kansen. Dus ondanks dat onze Velpse vrienden 3 bekerwedstrijden wel voldoende vonden zullen zij er toch nog een ronde aan moeten  geloven. Wij zijn zeer benieuwd wie de tegenstander zal worden.  Zoals te verwachten was werd het toch maar gevierd in de derde helft.  Wat inmiddels een helft is waar al een zeer stabiel niveau gehaald wordt.

 

10-9-2017

En een slecht vervolg…..

Waren wij vorige week nog positief over hoe team VVO 2 zaterdag er voor stond, na de bekerwedstrijd tegen AVW’66 5, op de eigen Pinkenberg, blijkt toch dat er nog veel werk verzet moet worden. Verzachtende omstandigheden zijn dat een heel aantal basisspelers in deze ontmoeting gemist werden, maar toch. VVO 2 zaterdag kon direct vanaf de aftrap niet veel meer doen dan het tegenhouden van de Westervoortse aanvallen. Het kwam zelf nauwelijks aan voetballen toe. In de tweede helft verbeterde dit enigszins, mede door het inbrengen van routinier Bert ‘Bertje’ Peterse, maar hij wist toch ook het team niet voldoende gevaarlijk te krijgen. Al kregen onze vrienden wel een fatsoenlijk aantal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen in de tweede helft. Maar net als vorige week bleek ook de andere spits, Brian ‘Brietje’ Donderwinkel, nog niet het vizier scherp genoeg te hebben.

AVW ’66  wist in de 38ste minuut op 0-1 te komen. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam voor de voeten van de ,volledig vrijgelaten, rechtsbuiten die doelman Jan ‘Janis’ Tanis wist te passeren. Dezelfde Tanis werd een minuut later van het veld gestuurd, nadat hij een Westervoortse aanvaller ( die vrijgelaten werd ) onreglementair had gestopt, op de rand van het 16 meter gebied. Het was niet eens een bewuste charge, al zag deze er wel stevig uit. ‘Oldtimer’ Edwin de Graaf nam zijn plek in het doel over en wist ook direct de genomen vrije trap uit de linkerhoek te stompen. Wat als een wereld redding gezien mag worden. Wij zien het Cillessen niet doen in ieder geval.

Zoals gezegd kwamen onze vrienden sterker uit de kleedkamer en nadat ook Tanis zijn plek in het VVO doel weer had ingenomen speelde het elftal heel wat beter dan in de eerste helft. In de 75ste minuut kreeg het echter het deksel op de neus. Een slimme steekbal door het midden werd door de AVW spits, die hierdoor volledig vrij kwam voor doelman Tanis, ingeschoten voor de 0-2. VVO 2 voerde de druk nog op maar het kwam eigenlijk nauwelijks dicht genoeg in de buurt van een doelpunt. Het bleef bij halve kansen. In de competitie, wanneer er weer een treffen met dit AVW ’66 5, hopen we dan ook dat onze jongens een heel stuk scherper zullen zijn.