September 2020

10 jaar VVO 3 zonder franje

Zaterdag 26-9 moest VVO 3 op de eigen Pinkenberg aantreden tegen Fc Bergh 2. Vorig seizoen was dit ook de eerste thuiswedstrijd voor ons VVO 3. Toen liep deze niet goed af en werd er met 2-5 verloren. Deze zaterdag was de pijn nog groter, een met 2-7 verloren wedstrijd stond er na 90 minuten op het wedstrijdformulier. Wij schatten in dat het overgrote deel van de spelers al met hun gedachten bij de festiviteiten rondom het 10 jarig bestaan van het vriendenteam ( 25-9-2010 gestart ) was. Waardoor fouten die er gemaakt werden ook te verklaren zijn. VVO 3 zakte behoorlijk door de ondergrens qua spel in ieder geval. Waar dan weer niets, en dat is dan toch wel ook weer het bijzondere, van was te merken na afloop. Er werd groots uitgepakt met een spandoek, rookbommen, fakkels, een afscheid van trainer Ton ‘Boomsma’ Messing, een film over 10 jaar VVO 3, foto’s , eten en samen wedstrijd kijken. Kortom, een echt jubileum programma. Alles passend bij de leuze van het team “Amicitae causa” of wel “Omwille van de vriendschap”.  Wij hopen wel dat het hele feest er toe zal leiden dat de teamgeest zoveel hoger is dat er ook weer wedstrijden gewonnen gaan worden. Want de eerste 2, flink, verloren wedstrijden achter elkaar van deze competitie is geen beste start. 10-10 is er kans op herstel, thuis tegen Sc Rheden 3. 

Het begon goed voor VVO 3 in de wedstrijd tegen Fc Bergh. Na 5 minuten stond er 1-0 op het scorebord. Nadat Brian ‘Brietje’ Donderwinkel diep was gestuurd wist hij de bal perfect voor te geven op de ingelopen Patrick ‘Patjûh’ Begemann. Deze wist de bal mooi langs de Berghse doelman te koppen. 20 minuten later kwam Fc Bergh langszij. Een fout van laatste man Koen ‘Karsdorp’ Krechting op het middenveld was de aanleiding. En nog 10 minuten later kwamen de ’s Heerenberghers op voorsprong. Een mooi doelpunt want de bal werd van net buiten het 16 meter gebied hard en laag langs VVO goalie Jan ‘Janis’ Tanis geschoten, 1-2. Na dit moment wist Tanis in de 37ste minuut nog een strafschop te stoppen. Vlak voor rust viel ook de 1-3, weer 10 minuten later in de 45ste minuut. En weer kon doelman Tanis er niets aan tegenhouden. Hij werd simpel omspeelt omdat er onvoldoende ingegrepen was. 

Na de thee begon VVO 3 weer iets beter en kreeg in de 58ste minuut een strafschop toegekend. Of dat terecht was blijft nog wel de vraag maar de buitenkans werd door Donderwinkel benut voor de 2-3. De vreugde was van korte duur want slechts 3 minuten later maakte Fc Bergh alweer het vierde doelpunt. Ditmaal door een corner langs Tanis te koppen. En de marge weer op 2 te zetten. Vanaf dit moment ging het ook hard. in de 63ste minuut stond het al 2-5. Een prachtgoal wel want vanaf grote afstand werd deze hard via de onderkant lat in het VVO doel geschoten. In de 74ste minuut viel vervolgens de 2-6, lob over Tanis, en in de 87ste minuut maakte Fc Bergh de 2-7. Slecht wegwerken zorgde ervoor dat de bal achter Tanis kon worden getikt.

Het motto na de 90ste minuut was snel vergeten en feest vieren. Wat ook gebeurde. Zie hier het jubileumprogramma:

En nog een paar foto’s. Wij verzamelen er nog meer maar deze moeten mogelijk nog worden gecensureerd.

     De beide oprichters                                              Hooligans

 

Afscheid van trainer Ton Messing

 

 

 

Wij zien u graag weer hier na 10 oktober. 

22-9-2020

Dramatische start van VVO 3

VVO 3 is zaterdag in de eerste competitiewedstrijd, ondanks alle goede voornemens, direct tegen een forse nederlaag aangelopen. In Duiven tegen DVV 3, waar vorig seizoen in de eerste competitiewedstrijd nog werd gewonnen, had het weinig in te brengen. DDV 3 was al een sterke tegenstander maar bleek zich dit seizoen verder versterkt te hebben. Daarnaast kwamen wij tot de conclusie dat VVO 3 afhankelijk is van enkele spelers die normaliter het elftal (kunnen) dragen. Deze waren echter afwezig. Waardoor de roep om versterkingen blijft bestaan. En er liggen ook uitdagingen voor de coaches om het elftal in het veld in balans te houden. Kortom, het seizoen is echt begonnen. Hopelijk beseffen de spelers dat ook. Tegen DVV waren er een aantal spelers te laat aanwezig, de slag op het middenveld werd verloren en voorin werden de duels verloren. Voeg daarbij een aantal fouten en je speelt al snel een verloren wedstrijd.

VVO 3 stond in de 8ste minuut al op achterstand. Een aan DVV toegekende vrije trap werd laag in de verre hoek geschoten. Doelman Jan ‘Janis’ Tanis stopte hem deze keer niet. In de 36ste minuut viel de 2-0. Ditmaal was het een fout van de normaal zo zekere Hidde ‘van Beek’ Sonneveld die een slechte breedtepass gaf op zijn handlanger centraal in de verdediging Jens ‘Frenkie’ Eijsink. De laatste kreeg de bal niet onder controle waardoor deze kon worden onderschept door een DVV aanvaller. Met de 2-0 was ook de ruststand bereikt.

Wie verwacht had dat VVO 3 in de tweede helft terug kon komen kwam bedrogen uit. Allerlei euvels begonnen op te spelen bij diverse spelers van VVO 3. Pijn, blaren, opspelende blessures etc. Ondanks dat veel spelers de hele zomer doorgetraind hadden leverde dat niet de verwachte fitheid op. In de 55ste minuut stond ook alweer de 3-0 voor DVV op het scorebord. Een doorgekopte voorzet kon vrij voor doelman Tanis worden ingeschoten. Slechts 6 minuten later was de wedstrijd in principe voorbij. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door alle VVO 3 verdedigers gemist waarna de DVV spits de 4-0 kon scoren. 5 minuten later wist VVO 3 zowaar wel wat terug te doen. Een voorzet van Tim ‘Dikke Prins’ Willemsen werd door Brian ‘Brietje’ Donderwinkel ingekopt voor de 4-1. Het slotakkoord was vervolgens in de 72ste minuut weer voor DVV. Een lage voorzet vanaf rechts werd ditmaal onder doelman Tanis door in het VVO doel geschoten. 5-1 einduitslag.

Een slecht begin voor ons vriendenteam. Hopelijk gaat het ze volgende week thuis tegen FC Bergh 2 beter af. Vorig seizoen was dit een verloren wedstrijd thuis ook. Hopelijk gaat dat dit seizoen anders, mede omdat het rondom de viering van 10 jaar VVO 3 zaterdag plaats zal vinden.

 

12-9-2020

WE ZIJN WEER BEGONNEN ! 

Uw VVO 3 zaterdag is vanaf het moment dat er weer gevoetbald mocht worden direct weer gaan trainen. De hele zomer is er dus door getraind. Inmiddels zijn er ook 4 oefenwedstrijden gespeeld, waarna het team klaar moet zijn om aan de competitie te beginnen. Super fit kan het nieuwe, en hopelijk niet onderbroken, seizoen worden gestart. 

De oefenwedstrijden die gespeeld zijn op een rijtje met de uitslagen:

5-8   VVO 3 – VDZ 4         5-1 

19-8 VVO 3 – VDZ  3        3-4

22-8 VVO 3 – Rheden 4    6-4

9-9  VVO 3 – VDZ 4          1-1

Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd bij DVV 3 in Duiven. De week erna is de thuiswedstrijd tegen Fc Bergh 2. Belangrijk ook dat op dat moment de viering is van het 10 jarig bestaan van VVO 3. Dat is in ieder geval een feestdag.