September 2016

26-9-2016

VVO 3 valt van roze wolk …..

De vraag die al een aantal weken speelt is of VVO 3 de inbreng van Boy ‘Pinda’ Nefkens mist, of de aanwezigheid bij de wedstrijden van Willem ‘Merab’ Nefkens. Feit is wel dat de eerste wellicht voor meer strijd in de uitwedstrijd zaterdag, in Zevenaar, tegen mede-koploper OBW 2 had kunnen zorgen, en dat de ogen van de tweede wellicht meer hadden afgedwongen. Wat VVO 3 nu liet zien was erg matig, een blamage zelfs. Maar misschien zijn er wel spelers te lief …. Wij kunnen niet anders zeggen dat OBW 2 verdiend met 3-2 heeft gewonnen, maar ook dat VVO 3 volledig onnodig deze wedstrijd heeft verloren. Want de wedstrijd kon alle kanten op. Had het hele team het normaal gewenste niveau gehaald, en de inzet die daar bij hoort op kunnen brengen, was er van een nederlaag zeer waarschijnlijk geen sprake geweest. De ‘roze wolk’ die er was omdat VVO 3 voorafgaand aan deze ontmoeting de eerste plaats bezette is verdwenen. VVO 3 vond zichzelf zaterdagavond terug op de 4de plaats zelfs, toen de wolk inmiddels voor een wok ingeruild was.

Onze vrienden waren juist heel sterk aan de wedstrijd begonnen. Al na 2 minuten wist VVO 3 namelijk de 0-1 te scoren. OBW dacht wellicht ook rustig te kunnen beginnen waar VVO 3 juist fel uit de startblokken kwam. Patrick ‘Patjuh’ Begemann wist tot vlakbij het Zevenaarse doel door te dringen om de bal vervolgens terug te leggen op de bij de rand van de 16 meter meegekomen aanvoerder Menno ‘Puyol’ Kostelijk. Deze schoot vervolgens onberispelijk de 0-1 achter de Zevenaarse doelman. De eerste 10 minuten waren voor VVO 3. Zij hadden in deze fase het beste van het spel, zonder erg gevaarlijk te worden. Wat jammer was want in de 16de minuut was het OBW 2 die de aansluitingstreffer wist te maken. De oudgediende bij OBW 2 , Reinard Schaap, werd niet afgestopt en wist vervolgens door te dringen om vanaf de 16 meter de 1-1 hard langs doelman Jan ‘Lange’ Tanis te schieten. En het werd nog erger. In de 42ste minuut werd het zelfs 2-1. Ditmaal slalomde een OBW aanvaller door de VVO 3 verdediging om vervolgens doelman Tanis eenvoudig verslaan. Erg vervelend ook om zo vlak voor de rust achter te komen staan.

In de tweede helft probeerde VVO 3 weer de wedstrijd onder controle te krijgen. Dit lukte wel redelijk maar er ontstonden toch weinig echte kansen. OBW stond goed en leverde veel strijd met elkaar. Zo leken zij voor het eerst in de 3 seizoenen dat beide teams elkaar ontmoeten te gaan winnen. In de 85 ste minuut was het echter een OBW verdediger die te hard doorging op Begemann. De arbiter kende hiervoor terecht een penalty toe die door Luuk ‘Matic’ Motshagen werd benut , 2-2. VVO 3 ging hierna nog voor een winnende treffer maar die viel helaas 2 minuten later aan de andere kant. Uit een counter werd door OBW 2 een hoekschop gehaald die vervolgens in 1 x in het VVO doel werd geschoten, 3-2. De gehele VVO verdediging hierbij verrast achterlatend. De tijd die over was bleek te kort voor VVO 3 om nog eens langszij te komen. De vooraf verwachtte 3 punten waren er 0 geworden, een deceptie dus.

Volgende week speelt VVO 3 vervolgens niet en op 8 oktober wacht de ‘streekderby’ tegen SC Rheden 2. Wij hopen dat VVO 3 dan weer tot op het bot gemotiveerd is om een overwinning te behalen. 

 

 

19-9-2016

VVO 3 wint eenvoudig van DZC’68 7

Waar de wedstrijden tegen de teams van DZC’68 vaak alle kanten op konden in de vorige seizoenen was dat zaterdag op de Pinkenberg, onder uitstekende weersomstandigheden, heel anders. VVO 3 domineerde de wedstrijd van begin tot het eind. Het enige waar je je achteraf dan over kunt verbazen is dat VVO 3 ‘slechts’ 4  maal scoorde en dat het nog een tegendoelpunt incasseerde. Vooral dat laatste was iets waarover een aantal spelers zich op kon winden. Dit tekent in ieder geval de sfeer waar de ploeg op dit moment in zit. De teamgeest is meer dan uitstekend te noemen en het willen winnen zit er ook meer in. VVO 3 is door de 4-1 winst na 2 wedstrijden koploper, wat leuk te noemen is maar we moeten nog een heel seizoen natuurlijk. Daarbij zijn er al weer veel wedstrijden uitgevallen of verplaatst. 1 ploeg (AZSV 7) heeft zelfs nog geen wedstrijd gespeeld na 2 speelronden.

VVO 3 moest het deze zaterdag stellen zonder de scherpe ogen en het commentaar van trainer Ton ‘Boomsma’Messing, die in Spanje ‘wedstrijden’ aan het bekijken is. Het deerde de spelers niet want zij begonnen zeer geconcentreerd aan deze ontmoeting. Al vanaf het begin zocht het een zorgvuldige opbouw en combinaties. In de eerste 15 minuten was het vaak nog wel slordig maar werd al wel heel duidelijk dat VVO 3 de betere van de 2 teams was. In de 19de minuut leidde dit tot een wonderschoon doelpunt. Het begon over de rechterkant bij Brian ‘Gio’ Donderwinkel, de man van de passeerbewegingen. Ditmaal lukte hem een ‘akka’, waarbij hij de DZC linksback het nakijken gaf. Zijn voorzet werd vervolgens door de meegekomen Luuk ‘Matic’Motshagen achter het standbeen langs met de rechtervoet ingetikt. 1-0. En natuurlijk kregen beide spelers de handen met dit doelpunt op elkaar.

6 minuten later, in de 25ste minuut, was het de Doetinchemse doelman die in de fout ging. Na een corner en een schot op zijn doel wist hij te redden maar liet vervolgens de bal los. Toevallig stond VVO verdediger Sander ‘Mooisander’ Schollen er die de bal het beslissende zetje wist te geven, 2-0. Hierna bleef VVO 3 het beste van het spel houden en kwam DZC ’68 7 nauwelijks in de buurt van doelman Jan ‘Lange’Tanis. Opvallend was verder dat er diverse Doetinchemse spelers blessures opliepen, niet direct veroorzaakt door hard spel van onze Velpse vrienden maar wellicht wel door het kunstgrasveld. VVO 3 verzuimde om meer afstand te nemen waardoor er met de 2-0 voorsprong de rust werd ingegaan.

Na de theepauze ging VVO 3 op dezelfde voet verder. Het bleef redelijk verzorgd voetballen en opbouwen. In de 50ste minuut was het laatste man Luca ‘Beer’Geurds die een vrije schietkans kreeg. Zijn niet eens heel harde schot werd door de DZC goalie volledig verkeerd beoordeeld waarna de bal door zijn armen rustig het DZC doel in rolde, 3-0.  DZC ’68 knakte na dit doelpunt en er lukte de Doetinchemmers weinig tot niets meer. 10 minuten na de 3-0 werd het dan ook 4-0. Motshagen wilde nog een mooi doelpunt aan deze wedstrijd toevoegen en dat deed hij ditmaal met een subtiele lob over de DZC doelman heen. Motshagen bekroonde hiermee zijn meer dan uitstekende optreden deze middag. Doordat VVO 3 duidelijk gas terug nam na dit doelpunt kreeg DZC weer de mogelijkheid om te voetballen. Die kans grepen zij om aan eerherstel te werken. VVO 3 kwam echter niet in echt grote problemen, want het centrale duo Geurds en Koen ‘Terminator’ Krechting heerste in de defensie, uitstekend ondersteund door afwisselend Mike ‘Kanon’ Elfferich . Mark ‘Markie’Schollen en Sander ‘Mooisander’ Schollen. Nadat Krechting werd gewisseld kreeg DZC, tot groot ongenoegen van Krechting, zijn ere-treffer. In de 83ste minuut wisten zij door gestuntel in de defensie van dichtbij de 4-1 langs doelman Tanis te schieten. Met deze 4-1 werd ook de eindstand op het wedstrijdformulier gezet.

Volgende week staat weer een wedstrijd tegen een oude bekende op het programma. In Zevenaar op Sportpark Hengelder tegen OBW 2. Waar OBW 2 het in vorige seizoenen moeilijk had ( vorige jaar slechts 4 gewonnen wedstrijden en geëindigd op de 10de plaats ), zijn zij deze jaargang heel goed begonnen. Sterker nog, zij staan tweede achter ons VVO 3 met ook 2 gewonnen wedstrijden. Er wacht dus een lastige wedstrijd in Zevenaar. 

 

 

12-9-2016

Stroeve start maar wel 3 punten voor VVO

 

VVO 3 heeft een moeizame overwinning weten te behalen op het gepromoveerde SC Westervoort 2, zaterdag op het zonovergoten en warme Sportpark Naederhuyse in Westervoort. De warmte speelde beide teams absoluut parten, reden waarom de scheidsrechter ook 2 drink pauzes inlaste. De arbiter had ook wat last van de warmte want hij floot wat warrig, waar beide teams last van hadden. Duidelijk was wel dat ons VVO 3 meer gewend was aan het spelen in deze klasse en voetballend verder zijn dan Westervoort 3. Toch leden onze jongens veel te veel balverlies en verloren veel persoonlijke duels. Aanvallend was het aan beide kanten mager wat er te zien was. VVO 3 had een licht overwicht maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken.

Reden waarom de eerste helft ook eindigde zoals hij begonnen was, met een 0-0 stand. In de pauze werd het vertrouwde 4-4-2 systeem omgezet naar een 4-3-3, waardoor er een extra aanvaller bij kwam. Dit zorgde in ieder geval voor nog meer overwicht en meer kansen. Wat in de 56ste minuut ook leidde tot de 0-1 voor ons VVO 3. Het was wervelwind Safak ‘Saf’ Kaya die een slecht uitverdedigde bal wist te onderscheppen waarna hij goalgetter Patrick ‘Patjuh’ Begemann wist aan te spelen. Deze wist weer beheerst de bal in het Westervoortse doel te schieten. Uiteraard moest Westervoort hierna wel wat doen, en er ontstond ook meer druk op het doel van Jan ‘Lange’ Tanis. Deze hield echter goed stand, geholpen door de goed spelende centrale verdedigers Koen ‘Terminator’ Krechting en Sander ‘Mooisander’ Schollen. Door de ruimte die er ontstond kreeg VVO 3 uiteraard mogelijkheden om met snelle counters gevaarlijk te worden, maar die leidden geen van allen tot meer doelpunten. 

Jammer was dat er in de tweede helft aan beide kanten steeds meer irritaties ontstonden, wat de arbiter zich zeker aan mag trekken. Hij gaf de Westervoortse doelman nog een gele kaart ( 10 minuten tijdstraf ), wat wellicht terecht was maar niet had gehoeven, en in de laatste minuut kreeg de net weer ingevallen Benjamin ‘Bennie’Windhouwer (wie anders) ook nog een gele kaart. De stand bleef tot het einde 0-1 en VVO 3 wist de eerste 3 punten bij te schrijven. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen oude bekende DZC’68 7. Wij rekenen op een beter spelend VVO 3 en de tweede 3 punten.  

 

 

6-9-2016

Dit jaar geen volgende bekerronde voor VVO 3

Waar VVO 3 in de bekerwedstrijden voorafgaand aan het vorige seizoen nog verraste met een 1e plaats in de poule , liep het dit seizoen een stuk minder rooskleurig af. Sterker nog, VVO 3 eindigt op de laatste plaats in de poule in deze jaargang.

De eerste wedstrijd tegen Paasberg 3, op zaterdag 20-8,  ging thuis met liefst 0-7 verloren. VVO 3 miste wel heel veel spelers in die wedstrijd wat het nog lastiger maakte. Paasberg 3 daarentegen had voldoende sterke krachten ingezet om VVO 3 nog niet eens het geluk van een doelpunt te laten proeven. Bij rust was de stand nog ‘maar’ 0-3 in het voordeel van De Paasberg. Ondanks het feit dat VVO 3 de bekerwedstrijden ziet als oefenwedstrijden in aanloop naar de competitie was dit verlies wel heel pijnlijk. Daarnaast voed het ook weer de discussie dat de KNVB toch eindelijk eens rekening moet gaan houden met vakanties. Eind augustus was het zuiden nog met vakantie, wat dus voor alle teams in deze regio problemen oplevert om voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Plan de bekerwedstrijden en de start van de competitie later en speel in de winterstop of mei wat langer door zeggen wij. Maar goed, de KNVB moet nog omgepraat worden hiervoor.

Wedstrijd 2 speelde zich af in en tegen Groessen 3. Voor Sportclub Groessen een nieuw team, en ook zij hadden invallers moeten oproepen. VVO 3 begon deze wedstrijd prima want al na 5 minuten wist Benjamin ‘Bennie’Windhouwer de 0-1 te scoren, uit een snel uitgevoerde counter. De bal werd ingeschoten door Patrick ‘Patjuh’Begemann waarna Windhouwer het laatste tikje gaf. Na 11 minuten stond het ook al 0-2 voor onze Velpse vrienden. Ditmaal het eindresultaat van een snelle uitbraak over de rechterkant van Sjors ‘Giorgio’ Antheunis die wist voor te zetten. Begemann dook vervolgens voor zijn verdediger en wist uitstekend in te schieten. Groessen wist nu wel snel wat terug te doen want in de 15de minuut was het 1-2. Hierbij zag de VVO 3 verdediging er slecht uit want het doelpunt viel vooral door slecht uitverdedigen.

In de 30ste minuut was het VVO 3 die de marge weer op 2 doelpunten wist te brengen. En deze 1-3 schrijven wij geheel op het conto van Begemann. Hij nam de bal op snelheid mee en wist de Groessense doelman uit te spelen. Zijn inzet werd vervolgens door een Groessense verdediger in het eigen doel gegleden. In de 40ste minuut kwam Groessen 3 toch weer dichterbij. Nu was het de VVO verdediging die onder een bal door sprong waardoor doelman Jan ‘Lange’Tanis verrast werd, 2-3. Net na het rust signaal was het weer VVO 3 wat wist te scoren. Ditmaal was het de beurt aan Brian ‘Gio’Donderwinkel. Na weer een snel uitgevoerde counter werd zijn inzet door de keeper gestuit maar kwam de bal wel bij hem terug. Zeer subtiel wist hij hem over de doelman in het Groessense doel te laten belanden, 2-4.

Na dit doelpunt was het over bij VVO 3. Wellicht door de warmte, minder wissels dan Groessen, conditie etc. In ieder geval nam Groessen de wedstrijd in handen en scoorde in de 49ste minuut de 3-4, waarbij zelfs de doorgaans zeer snelle Sander ‘Mooisander’ Schollen er uitgelopen werd. In de 60ste minuut gebeurde dit tot onze grote schrik nogmaals en kon Groessen de gelijkmaker produceren. VVO 3 kreeg nog wel enkele kansen om toch weer de winst naar zich toe te trekken maar het was duidelijk dat de meeste spelers er volledig doorheen zaten. En dat leidde in de 76ste minuut tot de voorsprong voor Groessen. Nu ging nota bene de zekere Koen ‘Terminator’ Krechting in de fout (onvoldoende ingegrepen) en kon Groessen op 5-4 komen. In het laatste deel van de wedstrijd wist VVO 3 niet weer gelijk te komen en was het enige feit dat we nog kunnen vermelden dat Windhouwer weer eens door de scheidsrechter van het veld werd gestuurd wegens teveel commentaar. Overigens zonder een kaart te tonen…..

De laatste wedstrijd in de poule was tegen de kampioen in de competitie van vorig seizoen, en dus gepromoveerd naar de 4de klasse, DVC’26 2. Waar VVO 3 tegen deze wedstrijd het meest op had gezien bleek die wonderbaarlijk goed te verlopen. De meeste spelers van VVO 3 waren er weer bij en een heel aantal hadden natuurlijk ook weer wedstrijden en trainingen ‘in de benen’. Het zag er dan ook heel behoorlijk uit wat onze jongens lieten zien op het veld. De wedstrijd ging erg gelijk op en wij konden niet zeggen of er een bovenliggende partij was. Omdat beide teams zo aan elkaar gewaagd waren was het aantal kansen aan beide kanten wel weinig te noemen. Wellicht kreeg VVO 3 nog wel de beste mogelijkheden. Geen van de teams wist echter te scoren waardoor deze wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was, met een 0-0 stand.

VVO 3 neemt wel het goede gevoel van deze laatste wedstrijd mee naar het begin van de competitie, volgende week in en tegen Sportclub Westervoort 2. Wij zijn zeer benieuwd of ons vriendenteam weer even sterk aan de competitie begint als vorig seizoen, toen met een 12-0 overwinning tegen Loil sv 2.

 

 

 

18-8-2016

VVO 3 zaterdag is begonnen aan de voorbereiding op seizoen 2016 / 2017

 

 

Met een redelijke opkomst aan spelers op de eerste training, is uw VVO 3 begonnen aan de voorbereiding van seizoen 7 in het bestaan van dit ‘sterren’ team. 

De training, onder leiding van Ton ‘Boomsma’ Messing, werd met veel plezier en inzet afgewerkt. Nieuwe aanwinst Ruben ‘Chaos’ Boshart was er al bij en leek zeker mee te kunnen op het niveau van ons team. De tweede aanwinst, Mike ‘Müller’ van der Molen, is nog in het buitenland maar zal komend weekeinde in Nederland aankomen. De formaliteiten om beide spelers officieel toe te voegen zijn nog niet afgehandeld maar wel al in gang gezet. Ruim voor de transfer deadline dus. 

Verder opzienbarend nieuws: Aanvoerder Menno ‘Puyol’ Kostelijk na de winterstop zal verkassen naar Levante in Valencia, uitkomend in de Spaanse Segunda Division. Jelle Egging heeft de training hervat en doet dat bij VVO 3 zaterdag. Inmiddels is het 14 maanden na zijn knieblessure. Hij speelt bij VVO 5 zondag maar de trainingen van VVO 3 zaterdag zijn meer geschikt om weer op zijn oude niveau terug te kunnen komen.

Zaterdag wacht de eerste test case voor VVO 3 zaterdag. Dan nemen zij het in het bekertoernooi op tegen De Paasberg 3 op de Pinkenberg. Wij zijn benieuwd of onze jongens het voetballen niet verleerd zijn in de vakantie. Helaas missen er dan nog wel ( net als vorige jaren ) veel vaste krachten. De KNVB zou de start van een nieuw seizoen, en dus de bekerwedstrijden, wat de leiding van VVO 3 betreft wel 2 weken later mogen plannen. Na De Paasberg 3 volgen nog Groessen 3 ( die wij ook in de competitie tegen gaan komen ) en de kampioen van het vorige seizoen in onze competitie, DVC’26 2, nu dus in de 4de klasse uitkomend.