oktober 2016

31-10-2016

VVO 3 komt weer heel goed weg ..

VVO 3 heeft weer diep moeten gaan jl. zaterdag in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie, het Doetinchemse DZC ’68 6. VVO 3 bleek weer geen schim van het team wat het kan zijn. Kwaliteit is er ruim voldoende aanwezig maar het komt er al geruime tijd niet meer uit. Dit zal te maken hebben met training, ritme enz. , maar het is vervelend om te moeten constateren.  Een lichtpuntje in deze wedstrijd, en het grote verschil met eerdere wedstrijden,  was dat alle doelpunten door de aanvallers werden gemaakt. Wij hopen dan ook dat zij het zelfvertrouwen en ritme weer te pakken hebben. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Groessen 3, waar van de aanvallers veel verwacht zal worden.

VVO 3 begon rustig en beheerst aan deze ontmoeting, en leek al snel een makkelijke middag te gaan krijgen. In de 9de minuut openden zij de score. Bij een kort genomen corner kreeg Brian ‘Gio’ Donderwinkel de bal terug van Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer waarna Donderwinkel de bal, via de binnenkant paal, in het Doetinchemse doel liet belanden , 1-0. Een fraai doelpunt weer van Donderwinkel.

Na dit doelpunt liet VVO 3 het echter een beetje afweten. Zij domineerden wel maar er werd veel balverlies verleden en men kwam nauwelijks gevaarlijk in de buurt van het DZC doel.  De wedstrijd ging steeds meer naar een heel mager niveau. In de 17de minuut kwam DZC  zelfs op gelijke hoogte. De voor buitenspel vlaggende grensrechter werd hierbij door scheidsrechter Geurts overruled, al dan niet terecht. Hierdoor kon een Doetinchemse aanvaller vrij doorlopen op doelman Jan ‘Lange’ Tanis die geen kans had, 1-1..

VVO veerde weer een beetje op en de druk op het Doetinchemse doel werd weer groter. Al werd direct ook zichtbaar dat niet iedereen zich goed hield aan de afspraken en zijn positie in het veld. In de 26ste minuut wist VVO 3 weer op voorsprong te komen. Patrick ‘Patjûh’ Begemann gaf een mooie steekpass op Windhouwer die niet faalde en de 2-1 aan kon tekenen, De vreugde was nu alleen van heel korte duur. In de 30ste minuut liet linksback Mike ‘Het Kanon’ Elfferich zich er uit lopen waarna zijn tegenstander de 2-2 langs doelman Tanis kon schieten..

In de 35ste minuut werd het nog erger. Ditmaal wist een Doetinchemse aanvaller, bij een voorzet, voor Sjors ‘Giorgio’ Antheunis te komen om de 2-3 in het VVO doel te koppen. Tot grote ergernis van Antheunis. Weer leek VVO 3 het licht te zien en 5 minuten later betekende dit de gelijkmaker. Ditmaal was het Luuk ‘Matic’ Motshagen die een pass op Begemann wist te geven die vervolgens ook weer prima wist af te ronden, 3-3. Dit werd ook de ruststand na een kolderieke eerste helft. 

VVO 3 leek veel sterker uit de theepauze te komen. Want in de allereerste minuut na rust was het nu Windhouwer die een voorzet wist te geven op Begemann die de bal, goede kopper als hij ook is, binnen kopte voor de 4-3. En waar iedereen dacht dat VVO 3 nu wel door zou drukken gebeurde dat niet. DZC leek ook niets meer te kunnen de hele tweede helft, en daardoor werd het voor de toeschouwers ook een heel vervelend schouwspel. Veel foute passes, veel balverlies , verkeerde keuzes, kansen die niet goed werden uitgespeeld. En dat van beide teams dus.

Gelukkig voor VVO 3 bleef het uiteindelijk wel bij deze 4-3. Natuurlijk had VVO 3 ook het meeste recht op een overwinning maar overtuigend was het allerminst. En dat gezegd hebbende houden wij ons hart vast voor de wedstrijd tegen Groessen 3. Maar ja, het blijft voetbal waar alles mogelijk is. En dan kan het zomaar gebeuren dat ‘onze jongens’ een geweldige en overtuigende wedstrijd spelen. We gaan het zien. 

24-10-2016

VVO 3 doet zichzelf weer tekort..

Zaterdag moest VVO 3 aantreden om de thuiswedstrijd tegen de onbekende tegenstander Zelos 4 in te halen. De technische staf meende vooraf dat er voorzichtig begonnen moest worden aan de ontmoeting. Om die reden werd er dan ook met het vertrouwde 4-4-2 systeem gestart. Zelos 4 had tot deze zaterdag pas 4 wedstrijden gespeeld , waarvan 3 gewonnen. Allen tegen laag geklasseerde teams. Om die reden kon ook worden verwacht dat er voldoende kansen waren op een overwinning voor ons VVO 3 zaterdag. Helaas liep VVO 3 al vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. Luca ‘Beer’Geurds , normaal toch een zekerheid achterin maar al enige tijd onder zijn niveau spelend, presteerde het om een bal hoog terug te spelen over doelman Jan ‘Lange’ Tanis heen, 0-1. Ondanks dat VVO 3 zeker een veldoverwicht had, de gehele wedstrijd lang, lukte het niet om de winnende treffer te scoren. Om het af te dwingen werd er tot tweemaal toe van systeem gewisseld. Rond de 20ste minuut naar 4-3-3 en 10 minuten voor tijd zelfs naar 3-4-3, maar ook dat bracht niet het gewenste resultaat. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel

Na het eigen doelpunt pakte VVO 3 snel de draad goed op. Er ontstond veel druk op de verdediging van Zelos, zonder dat onze jongens echt gevaarlijk werden. Al wist Patrick ‘Patjuh’Begemann nog wel de lat te raken. In de 25ste minuut lukte het wel. Brian ‘Gio’Donderwinkel wist een goede voorzet te produceren op spits Begemann, die deze kans wel binnen wist te tikken, 1-1. De vreugde was helaas van korte duur. Binnen 1 minuut wist Zelos al weer op voorsprong te komen. Na een lange bal over de VVO verdediging wist zelfs de snelle Mark ‘Markie’Schollen de verdedigingsfout niet te corrigeren , en daarmee de 1-2 van Zelos te verhinderen.

Het duurde vervolgens tot de 34ste minuut voordat VVO 3 weer langszij wist te komen. Ditmaal was het Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer die Begemann in wist te spelen. Deze wist goed weg te draaien om een verdediger heen en vervolgens de 2-2 binnen te tikken. Dit werd ook de ruststand.

Tijdens de theepauze wilde Coach Michel ‘Papa’ Schollen zijn team extra motiveren door de winstpremie voor deze wedstrijd te verdubbelen. VVO 3 heeft al een aantal wedstrijden moeite om te scoren en ruim afstand te nemen van mindere tegenstanders. Ook Zelos 4 moest verslagen kunnen worden, maar om dat voor elkaar te kunnen krijgen moest er wel nog wat gebeuren.

In de tweede helft bleef VVO 3 maar aandringen. Zelos 4 kwam sporadisch in de buurt van het VVO 3 doel. Maar dan ook vaak wel gevaarlijk. Doelman Tanis had in ieder geval geen hele rustige middag. Vervelender was dat ons VVO 3 het maar niet lukte om meer doelpunten te maken, ondanks de mogelijkheden. Tot ieders frustratie tikte de klok steeds verder weg. En kwam het eindsignaal dichterbij. Toch onverwacht bleef het bij de 2-2 , waar een ieder gerekend had op 3 punten voor VVO 3. Volgende week wacht een ontmoeting tegen de nummer laatst DZC ’68 6. Wellicht dat het VVO 3 dan wel lukt om het net weer vaker te vinden en daarmee zelfvertrouwen te tanken voor de week daarna tegen Groessen 3. Waarvan in de bekerwedstrijd, in Groessen, met 5-4 werd verloren. 

 

18-10-2016

VVO 3 spelers staan achter coach Schollen

De spelers van VVO 3 hebben laten blijken onverminderd achter hun coach Michel ‘Papa’ Schollen te staan. Vorige week melden wij hier nog dat de coach onder vuur lag omdat hij niet aanwezig was bij de derby tegen SC Rheden 2. Niets is minder waar. Onder leiding van de geplaagde coach lieten de spelers nu zien dat zij toch de punten willen binnenhalen. Niet altijd even fraai maar het verschil in voetballend opzicht en beleving was groot in de uitwedstrijd tegen AVW ’66 6 in Westervoort. VVO 3 won dan ook volkomen verdiend met 0-3. Enige ‘minpunt’ was dat de einduitslag eenvoudig ook 2-8 had kunnen zijn. AVW ’66 6 had 2 grote kansen in de wedstrijd, die door doelman Jan ‘Lange’Tanis verijdeld werden. En voor VVO 3 stonden paal en lat diverse keren in de weg. Dat kwam dan wel weer het aantal kannetjes in de derde helft ten goede. Grootste tegenslag was dat verdediger Sander ‘Mooisander’ Schollen, 1 van de vaste krachten, 10 minuten voor tijd met een schijnbaar ernstige blessure uitviel. Onderzoek in het ziekenhuis leverde echter op dat zijn enkelbanden ‘slechts’ verrekt waren. Niettemin zal hij hierdoor wel 3 tot 4 weken minimaal uitgeschakeld zijn. VVO 3 kon in ieder geval weer eens 3 punten bijschrijven en een plaats stijgen in de ranglijst.

In de eerste helft legde VVO 3 al een heel aardige partij voetbal op de grasmat. Voor de verandering werd de wedstrijd op Sportpark Hamerden dit keer gespeeld op een redelijk bespeelbaar veld. En dat kwam het spel van VVO 3 ten goede. Toch leek de score maar niet geopend te kunnen worden in het eerste bedrijf. Tot de allerlaatste minuut van deze helft. Hierbij wist Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer de bal over de verdediging te wippen op de snelle Boy ‘Pinda’ Nefkens die voor de zoveelste keer deze middag de verdediging van AVW ’66 6 zijn hielen liet zien. Nefkens wist vervolgens hard in de korte hoek de 0-1 binnen te schieten. Een heel goed moment om te scoren want vlak hierna floot de goed leidende arbiter de wedstrijd af.

Na de theepauze was ons vrienden team weer snel trefzeker, in de 49ste minuut volgde de 0-2 al. Het leek een ingestuurde vrije trap maar de uitvoerders Brian ‘Gio’Donderwinkel, Luuk ‘Matic’Motshagen en Sjors ‘Giorgio’ Antheunis hebben nauwelijks samen getraind.  Donderwinkel nam de vrije trap en schoot laag richting het AVW doel, Motshagen stapte slim over de bal heen waarbij hij gelijk 2 verdedigers in verwarring bracht, en Antheunis wist hierdoor vrij voor het doel gekomen het tweede doelpunt binnen te tikken.

VVO 3 ging vrolijk op de ingeslagen weg verder en kreeg, net als in de eerste helft, volop kansen de voorsprong te vergroten. Toch leek ook AVW de schroom van zich af te gooien en kwam dus een tweetal keren gevaarlijk in de buurt van het VVO doel. Toen VVO 3 in de 63ste minuut echter de 0-3 wist te maken was het pleit beslecht. Weer Nefkens wist hierbij de bal te onderscheppen in de AVW verdediging en er vandoor te gaan. Team speler als hij is legde hij op het juiste moment af op de meegelopen Donderwinkel die hierdoor weer zijn doelpunt mee wist te pakken. AVW gaf het enigszins op na dit doelpunt en ook VVO 3, wat weinig wisselmogelijkheden had, wist niet meer voldoende druk te zetten. Maar bleef wel beheerst de wedstrijd controleren en kwam ook niet grote problemen meer.  Een degelijke overwinning was een feit en de blamage van vorige week tegen Rheden werd hiermee een beetje weggewerkt. De altijd kritische trainer Ton ‘Boomsma’ Messing gaf aan dat hij de ploeg nog niet zo goed had zien spelen dit seizoen. Wij zijn dan ook benieuwd hoe volgende week de inhaalwedstrijd thuis tegen het onbekende Zelos 4, als het team wel op volle sterkte is, gaat aflopen. 

10-10-2016

VVO 3 met gedachte al bij oktoberfest, coach Schollen ligt onder vuur

Ons VVO 3 zaterdag blijkt tegenwoordig vooral rondom de wedstrijden puike prestaties te leveren. Ook jl. zaterdag in de uitwedstrijd tegen SC Rheden 2 bleek dit weer het geval. De spelers waren vooral al bezig met de derde helft en het oktoberfest met het team die avond. De wedstrijd tegen dit Rheden leek van ondergeschikt belang. En omdat coach Schollen afwezig was werd deze, als direct verantwoordelijke, als de belangrijkste schuldige aangewezen. Zijn positie wankelt daarom. Het is toch een vreemd verschijnsel bij de spelers van VVO 3. De sfeer lijkt beter dan ooit tevoren. Helaas zien we dit niet terug in de prestaties op het veld. Wat heel spijtig is want voetbal technisch zou dit VVO 3 iedere tegenstander in de competitie de baas moeten kunnen zijn. Bij Rheden waren zij dat niet, de wedstrijd ging met liefst 4-1 verloren. VVO 3 vond zich hierdoor na afloop zowaar terug op de 7de plaats. Gelukkig wachten er in de komende weken, na nog 1 uitwedstrijd tegen AVW ’66 6, 3 thuiswedstrijden op rij. Wellicht dat er wat goedgemaakt kan worden en vinden de spelers, onder aanvoering van captain Menno ‘Puyol’Kostelijk, dan wel het juiste spoor. 

VVO 3 kwam in de 32ste minuut van de ontmoeting nog op voorsprong. De aanval begon bij Patrick ‘Patjuh’Begemann. Hij wist de bal mee te geven aan Boy ‘Pinda’Nefkens, die eindelijk weer van de partij was. Het schot van Nefkens werd gered door de Rhedense doelman , maar de attent meegelopen Brian ‘Gio’Donderwinkel wist de rebound binnen te schieten , 0-1. 

Dit was feitelijk ook het enige wapenfeit van VVO 3. De scheidsrechter floot niet consequent en niet onpartijdig, de inzet was er niet bij alle spelers, de veldbezetting klopte niet. Kortom, er waren vele oorzaken te noemen voor de slechte uitslag. Dus kon Rheden in de 37ste minuut ook al de gelijkmaker maken. Luuk ‘Matic’Motshagen verloor een duel, Koen ‘Terminator’Krechting’miste vervolgens de bal en de spits van Rheden wist het buitenkansje te benutten en doelman Jan ‘Lange’Tanis te verslaan, 1-1. Dit werd nog wel de ruststand dus er kon nog wat rechtgezet worden in de tweede helft.

Maar het bleek heel anders te lopen. Niets klopte er meer in het tweede bedrijf. Rheden speelde veel makkelijker en kon daardoor in de 58ste minuut op voorsprong komen. Door een lob over doelman Tanis heen nog wel, 2-1. Hierna was VVO 3 het helemaal kwijt. In de 63ste minuut volgde de 3-1. De Rhedense aanvaller wist de VVO verdediging uit te spelen, de bal op de rechtsbuiten mee te geven die eenvoudig kon inschieten. Hierna was het even rustig maar in de 80ste minuut moest VVO 3 ook nog de 4-1 incasseren. De Rhedense linksbuiten speelde 2 VVO verdedigers zoek en gaf de bal, op de rand van de 16 meter, op zijn teamgenoot die vervolgens weer een VVO speler uitkapte en daardoor kon scoren.

Een wedstrijd om snel te vergeten. De spelers zullen niet de derde helft en alle festiviteiten daarna vergeten. Daar waren ze allemaal weer vlijmscherp, met veel beleving en inzet. Dus het kan wel….