november 2016

30-11-2016

Malaise duurt voort bij VVO 3..

Onze Velpse vrienden van VVO 3 blijven in de zorgen zitten. Want zaterdag jl. werden er weer geen 3 punten veroverd in de thuiswedstrijd tegen het AZSV 6. Waar 2 weken eerder de uitwedstrijd tegen AZSV 7 heel ongelukkig met 1-0 verloren ging, werd ook deze wedstrijd tegen clubgenoot 6 verloren. Er was toch ook weer sprake van wat ongeluk, al kon VVO 3 het wel zichzelf weer verwijten. De scherpte en de echte wil om te winnen ontbrak bij een groot aantal spelers. Kwalitatief was VVO 3 weer gewoon goed, maar het surplus aan kwaliteit werd niet omgezet in doelpunten. Waar AZSV 6 dat wel deed en daarom ook met 2-3 won, en 3 punten mee terug kon nemen naar Aalten. De positie van VVO 3 blijft wel 4de op de ranglijst maar de achtervolgers komen dichterbij. Zo staat AZSV 6 nu op 1 punt achterstand, maar met 2 wedstrijden minder, en staan OBW 2 en Groessen 3 met 1 wedstrijd minder op resp. 2 en 3 punten achterstand. Dat betekent dus dat er op de uitwedstrijd volgende week tegen vv Dieren 6, waartegen vorige week thuis gelijk gespeeld werd, behoorlijk wat druk komt te staan. 

VVO 3 begon zeer behoorlijk aan deze wedstrijd. Het spel zag er goed uit, er werd prima gecombineerd en kleine kansen kwamen er al snel. Maar al na 15 minuten ging het toch mis. Een diepe bal van achteruit de Aaltense verdediging kwam tussen de VVO 3 verdedigers en doelman Jan ‘Lange’Tanis, en geen van allen greep voldoende in waardoor de spits van AZSV 6 de bal in het VVO doel kon laten verdwijnen, 0-1. VVO 3 werd wel een beetje wakker geschud door deze onverwachte achterstand en zette weer aan om in ieder geval vast gelijk te maken. Dit lukte in de 27ste minuut. De weer hard werkende Boy ‘Pinda’ Nefkens wist op snelheid door te gaan over ‘zijn’ linkerkant en voor te geven op de meegelopen Sjors ‘Giorgio’ Antheunis die de bal in het net achter de AZSV doelman wist te tikken, 1-1.  Deze stand bleef staan, ondanks alle pogingen van VVO 3 om het te vergroten en de kansen die AZSV bleef krijgen, tot de theepauze. 

De conclusie in de kleedkamer was, gelet op het verloop en spel van de eerste helft, dat de wedstrijd gewonnen moest kunnen worden. Al moest er gelet worden op het balverlies en het niet te ver inzakken. De tweede helft begon in ieder geval veelbelovend. Want al in de 50ste minuut was het weer Nefkens die vanaf links een harde lage voorzet wist af te geven die door Brian ‘Gio’ Donderwinkel richting AZSV doel getikt werd en vervolgens tergend langzaam over de doellijn rolde, 2-1. Dan verwacht je dat VVO 3 doorzet en ook snel de 3-1 weet te maken maar dat gebeurde niet. Het liet zich te ver terugdringen en het spel maken door AZSV 6. Deze maakten daar natuurlijk dankbaar gebruik van. VVO 3 voetbalde zich slechts sporadisch nog richting de doelman van AZSV, grote kansen bleven uit. Daarentegen kreeg AZSV wel kansen. De beste was een bijna eigen doelpunt van verdediger Mike ‘Het Kanon’ Elfferich die bij het wegwerken een bal hard tegen de paal schoot. In de 70ste minuut kreeg AZSV 6 dus wat het, op basis van de wedstrijd , verdiende. Een vanaf de linkerkant teruggelegde bal kon vanaf de 16 meter langs doelman Tanis worden geschoten, 2-2.

VVO 3 kreeg de wedstrijd maar niet onder controle, al probeerde het wel meer en meer het initiatief terug te nemen. En vervolgens kreeg het een nog grotere domper te verwerken in de 76ste minuut. Een bal kwam terecht bij een Aaltense aanvaller die constateerde slim dat doelman Tanis iets te ver voor zijn doel stond waarna hij de bal met een lob over hem heen precies achter hem in de kruising kon laten verdwijnen, 2-3. Onze vrienden kwamen deze klap niet te boven, ondanks dat het nog 1 x probeerde aan te zetten. Maar zoals gezegd ontbrak de scherpte en bleef het bij deze vervelende stand. Zelfs geen gelijkspel kon er nog worden uitgesleept. 

Er is dus nog 1 (uit)wedstrijd te gaan voordat de winterstop begint. In tegenstelling tot eerder jaren, toen VVO 3 steevast bij het ingaan van de winterstop in de top van de ranglijst stond, zal het vrienden team nu wel toe zijn aan de gedwongen rust. Al was het maar om mentaal weer op krachten te komen en dan een hele goede tweede seizoenhelft te spelen. 

 

 

21-11-2016

Het lukte weer niet…

VVO 3 blijft moeite houden om in het juiste ritme te komen. Ook jl. zaterdag in de thuiswedstrijd tegen vv Dieren 6 lukte het ons vriendenteam niet om de volle winst naar zich toe te trekken. Volgens de spelers was arbiter Aveskamp daar debet aan, maar gezegd moet worden dat persoonlijke fouten vooral de aanleiding waren voor de doelpunten van Dieren. Niettemin moeten we ook wel constateren dat de arbitrage (weer) niet heel doortastend was. Waar VVO 3 juist in de uitwedstrijden vaak te maken heeft met ’thuisfluiters’, doet de vaste scheidsrechter Aveskamp juist vaak te veel zijn best om dat stempel in ieder geval niet te krijgen. VVO 3 werd bijvoorbeeld een doelpunt onthouden ( toeschouwers gaven aan dat de bal over de lijn was ) en bovendien ook een strafschop ( niet toegekend aan Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer ). Verder werd Mark ‘Markie’Schollen van het veld gestuurd, samen met een speler van Dieren, terwijl hij juist door die tegenstander was nagetrapt, bal in gezicht gegooid en geslagen. En een drietal keren werd de voordeelregel, op cruciale momenten, niet toegepast. Al met al werd de tweede helft daardoor ook steeds grimmiger. Door alle fouten verdiende VVO 3 niet de winst maar dat had  wel heel anders kunnen zijn. De wedstrijd eindigde nu in een 4-4 gelijkspel, en met een elftal boze VVO 3 spelers. 

De spelers hadden reden voldoende om boos te zijn, maar ook op zichzelf. Al na 4 minuten spelen stonden zij op voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal door een Dierense verdediger werd opgepikt door de weer scherpe Patrick ‘Patjuh’ Begemann. Die niet faalde en eenvoudig de 1-0 kon aantekenen. Wellicht zorgde deze vroege voorsprong voor wat onderschatting en gemakzucht bij de spelers van VVO 3. Want Dieren, zeker niet de sterkste tegenstander die VVO 3 tot nu toe heeft getroffen, wist eenvoudig terug te komen. In de 12de minuut werd een diepe bal vanuit de Dierense achterhoede door alles wat VVO 3 gemist, waarna een aanvaller met een lob over doelman Jan ‘Lange’ Tanis de gelijkmaker kon scoren. De eerste helft ging wel verder met veel aanvallen richting het Dierense doelgebied, maar weer ging de bal er maar niet in. En de voetbalwet zegt dan : ‘wanneer je zelf niet scoort, lukt het de tegenstander wel’. 

Dat laatste gebeurde dan ook. In de 37ste minuut. Dieren 6 kreeg een vrije trap toegekend net buiten het 16 meter gebied. Tot ieders ontzetting bleek de muur verkeerd opgesteld te staan want de bal verdween langs de rechterkant van de muur in de hoek en buiten bereik van doelman Tanis , 1-2. En het werd nog erger  want 3 minuten later wist Dieren zelfs de 1-3 te maken. Nu door slecht ingrijpen van de VVO 3 verdediging, die zich enorm te kijk zette bij dit doelpunt. Met deze stand werd ook aan de thee begonnen.

Trainer Ton ‘Boomsma’ Messing gaf in de kleedkamer het team duidelijke instructies en iedereen was er ook van overtuigd dat het mogelijk was om de wedstrijd nog te doen kantelen. Vol goede moed werd er aan de tweede helft begonnen. De helft was nog geen 5 minuten oud toen VVO 3 een nieuwe tegenslag moest verwerken. Centrale verdediger Luca ‘Beer’ Geurds ging hierbij flink in de fout, hij verspeelde de bal op een plaats waar dat niet had gemogen, waarna de aanvaller van Dieren geen moeite had om de 1-4 binnen te schieten. Coach Michel ‘Papa’ Schollen liet duidelijk zijn ongenoegen hierover horen want het ‘man,man.man !’klonk luid over het veld. 

Pas na deze grote achterstand leek VVO 3 weer de motivatie te pakken om de wedstrijd in handen te nemen. In de 55ste minuut kwam het ook dichterbij. Een door Luuk ‘Matic’ Motshagen genomen hoekschop werd door Sander ‘Mooisander’ Schollen ingekopt, 2-4. Zoals eerder aangegeven werd de wedstrijd steeds grimmiger, ook omdat VVO 3 enorm veel druk ging zetten op het Dierense doel en het dus te maken kreeg met arbitrale beslissingen die anders gezien werden. Pas in de 76ste minuut wist VVO 3 weer te scoren. Ditmaal was het Sander Schollen die een voorzet afleverde welke door de toch niet al te grote Sam ‘Uli’ Reijnen werd ingekopt, 3-4. Nog eens 4 minuten later werd het nog mooier. VVO 3 kreeg wel een, terechte, strafschop toegekend nadat Begemann in het 16 meter gebied was neergehaald. Begemann zelf nam de strafschop zelf, wat vaak niet goed uitpakt. Zijn schot werd dan ook gestopt door de goede Dierense doelman, maar de rebound was wel voor Begemann, 4-4. In de laatste 10 minuten was het haast éénrichtingverkeer naar het doel van Dieren 6. Helaas voor alles wat VVO 3 lief is lukte het niet om toch nog de 3 punten in Velp te krijgen.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan tegen het Aaltense AZSV 6. Wij rekenen op de wilskracht van team VVO 3 om dan wel de 3 punten te pakken. 

 

 

14-11-2016

VVO 3 krijgt koude douche

Op een ijskoude zaterdag afreizen naar het verre Aalten voor een voetbalwedstrijd tegen het plaatselijke AZSV 7 is geen echt pretje. Voeg daarbij dat er dan niet direct een kleedkamer beschikbaar is, de wedstrijd 15 minuten later begint omdat de keeper van de thuisploeg er nog niet is, je moet spelen op het veld wat het verst van de kleedkamers ligt, en je weet dat het weer zo’n dag is. Ook de arbitrage deed een duit in het zakje door wel heel veel af te fluiten , van beide teams wel, wat de snelheid van de wedstrijd niet ten goede kwam.

Wanneer je dan uiteindelijk in het donker moet terug reizen zonder de 3 meer dan verdiende punten is je weekend ook wel echt verknald. Dat overkwam ons VVO 3 zaterdag jl.  Vooraf kon je verwachten dat het de beter voetballende ploeg is, en dat bleek ook wel. Zeker in de eerste helft had VVO 3 al 3 tot 4 maal moeten scoren. En in de tweede helft ook nog wel een drietal keren zeker. Maar dat gebeurde niet. De grote en kleine kansen die het de hele wedstrijd kreeg waren niet meer te tellen.  AZSV 7 kreeg daarentegen maar een handvol kansen over de hele wedstrijd gezien. Maar….het kreeg wel een doelpunt. 10 minuten voor tijd een heel schlemielig doelpunt wat via de linkerpaal , tegen de rechterpaal langs de grabbelende doelman Jan ‘Lange’Tanis het VVO doel in rolde. Een heel gelukkig doelpunt voor AZSV . Ons VVO 3 lukte het niet meer, ondanks alle druk en mogelijkheden, om dit recht te zetten. Het werd dus een heel zuur en ijskoud verlies. VVO 3 mist daardoor de definitieve aansluiting bij de kop van de ranglijst en zakt af naar de 4de plaats.

Wij hopen dat de 3 punten in de komende 2 thuiswedstrijden wel in Velp blijven en het team zich weet te herstellen van deze enorme teleurstelling. Wij gaan het volgen.  

 

 

 

 

7-11-2016

VVO 3 toont karakter….

 

Op het programma stond zaterdag jl. de wedstrijd tegen Groessen 3. Vooraf door iedereen betrokken bij VVO 3, mede door het verlies in de bekerwedstrijd tegen dezelfde tegenstander, als een moeilijke wedstrijd bestempeld. En daarvan bleek geen woord gelogen. Het werd een echte voetbalclash die tot op het scherpst van de snede werd gestreden. De technische staf werd daarbij verrast door de passie en inzet waarmee de spelers speelden. Ons VVO 3 staat immers niet bekend hierom. Zelfs coach Michel ‘Papa’ Schollen , normaal de rust zelf, liet zich meeslepen en ging verbaal en in gedrag mee in de beleving. Dit leverde na het eindsignaal nog wat tumult op met spelers en leiding van Groessen 3. Wat uiteraard toen overbodig was maar het gebeurde toch. Wellicht ook door de niet altijd even doortastende leiding van scheidsrechter Aveskamp waren er tijdens de wedstrijd al geregeld schermutselingen. Zeker de VVO aanvallers , spits Patrick ‘Patjûh’Begemann met name, moesten het vaak ontgelden. In de tweede helft leverde dat Begemann ook een stevige aanvaring op met een Groessense verdediger, na een schandalige overtreding (natrappen) op hem. Dezelfde verdediger kreeg het later ook nog verbaal aan de stok met coach Schollen, die hem waarschuwde voor zijn  uitlatingen. Ondanks alles, maar wellicht wel juist omdat dit allemaal gebeurde, won VVO 3 deze ontmoeting wel met 3-2. En dat was uiteindelijk ook zeker verdiend.

VVO 3 won de wedstrijd in de tweede helft , al moeten we zeggen dat voetballend een sterke periode van onze vrienden in de eerste helft was. En dan begon VVO 3 eigenlijk slecht aan de ontmoeting begon. Al in de 3de minuut keek VVO 3 tegen een achterstand aan. Een lange bal viel over de VVO verdediging heen , doelman Jan ‘Lange’ Tanis wist het schot nog te blokken maar in de rebound werd gescoord, 0-1. Gelukkig wisten onze vrienden al snel, 2 minuten later, de stand weer gelijk te trekken. Een slimme steekbal van Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer op Begemann werd door de laatste in de korte hoek ingeschoten, 1-1. Na dit doelpunt volgde het sterkste deel van VVO 3. Er ontstonden een aantal kansen, die geen doel troffen. Waarna Groessen toch in de 24ste minuut de 1-2 wist te maken. Het feit dat aan dit doelpunt een handsbal vooraf ging werd over het hoofd gezien, waarna de sterke Groessense aanvaller Oudendag door kon lopen en heel fraai wist af te ronden, 1-2.  Even daarvoor had Windhouwer een strafschop mee moeten krijgen. Wij moeten zeggen dat Groessen meer inzet had dan ons vriendenteam in deze fase van de wedstrijd, al draaide dat na dit doelpunt wel wat om. Toch moest er met deze achterstand aan de thee worden begonnen.

In de tweede helft zagen wij het andere VVO 3 terug in het veld. De spelers leken er alles voor over te hebben om de 3 punten in Velp te houden, en straalden dat op een gegeven moment ook in het veld uit. Verbeten werd er gestreden om iedere meter van het veld.  Groessen had in deze helft ook nog een strafschop kunnen krijgen, maar ook zij kregen hem niet toegekend. in de 64ste minuut wist VVO 3 de gelijkmaker te scoren. Begemann gaf een slimme steekbal op ijzervreter Sam ‘Wodka’ Reijnen, die vrij voor de Groessense doelman niet faalde en zijn eerste doelpunt van het seizoen kon aantekenen. na de gelijkmaker steeg het aantal onvriendelijkheden in het veld, wat wel jammer was maar schijnbaar niet te vermijden.In de 73ste minuut was het helemaal feest in het VVO 3 kamp. Wie anders dan Begemann wist met een uitstekende hard ingekopte bal, na een corner van Brian ‘Gio’ Donderwinkel, de 3-2 te maken. Loon naar werken op dat moment.

Groessen drong uiteraard nog aan, en kwam nog wel in de buurt van doelman Tanis,  maar deze wist toch de 0 te houden. Er ontstond ook ruimte voor de VVO 3 aanvallers maar de score bleef wat het was. Een zwaarbevochten overwinning maar voor VVO belangrijk om bovenin de ranglijst te kunnen blijven meedraaien. Volgende week gaan we op bezoek in het verre Aalten, bij AZSV 7. Ook dan verwachten wij van VVO 3 dat de 3 punten mee terug gaan naar Velp.