december 2016

9-12-2016

WIJ ZIJN ER EVEN TUSSENUIT !  

 

 

 

Vanaf begin februari zijn wij weer topfit om er een uitstekende 2de seizoenhelft van te maken. 

 

 

 

3-12-2016

Mistroostig afscheid van aanvoerder Menno ‘Puyol’ Kostelijk

Omdat aanvoerder Menno ‘Puyol’ Kostelijk voor een periode van 6 maanden vertrekt naar de Spaanse Levante in Valencia, had zijn laatste wedstrijd in dit seizoen een feestje moeten worden voor ‘zijn’ vriendenteam VVO 3 zaterdag. Helaas viel dat feest, wat de wedstrijd tegen vv Dieren 6 betreft, in duigen en verdween uiteindelijk in de opkomende mist. Voor het eerst in het bestaan van VVO 3 zaterdag stonden er op een moment 9 VVO spelers op het veld. Dit kwam door een omstreden gele kaart voor Brian ‘Gio’ Donderwinkel, die zeker niet opzettelijk de Dierense doelman raakte, en een terechte rode kaart voor Sander ‘Mooisander’Schollen , die zijn tegenstander haakte om hem een vrije doortocht op doelman Jan ‘Lange’ Tanis te beletten. De scheidsrechter, die een uitstekende geleide eerste helft afwisselde met een slechte tweede bedrijf, kende de Dierenaren ook nog eens een strafschop toe. Deze mogen we best ook discutabel noemen. Al met al moest VVO 3 terug naar Velp zonder punten, er werd met 3-2 verloren. Het is vele seizoenen geleden dat VVO 3 er in de winterstop zo’n lage klassering had ( 7de ) in de winterstop.

En het begon weer zo goed. Al in de 2de minuut stond VVO 3 op 0-1. De doorgebroken Donderwinkel wist de bal breed op de gelegenheids linksbuiten Sam ‘Wodka’ Reijnen te leggen die terug kon leggen op de meegelopen centrale middenvelder Luuk ‘Matic’ Motshagen. Deze plaatste de bal beheerst, vanaf rand 16 meter gebied, in de rechterhoek van het Dierense doel. Maar wie dacht dat deze voorsprong snel zou leiden naar meer doelpunten kwam bedrogen uit. De hele eerste helft lukte dit niet. De theepauze werd ingegaan met deze 0-1. Niettemin leek er geen vuiltje aan de lucht en dacht een ieder dat een overwinning er wel in zou zitten. 

Al vroeg in de tweede helft ging het echter mis. In de 52 ste minuut wist Dieren de gelijkmaker te scoren. Doelman Tanis wist de bal niet goed weg te werken waarna de Dierense aanvaller de kans wist te benutten om de 1-1 te maken. Slechts 10 minuten later werd het nog erger. Een schot van afstand op doelman Tanis verdween via zijn handen achter hem in het Velpse doel, 2-1. En vervolgens kreeg VVO 3 in de 68ste minuut de strafschop tegen. Die benut werd ook, 3-1. De spelers van VVO 3 waren inmiddels ook al veel meer bezig met de scheidsrechter dan met hun eigen spel. Wat overigens de laatste tijd wel vaker voorkomt bij ons vriendenteam. Kort na de 3-1 , in de 70ste minuut wist VVO 3 toch al weer dichterbij te komen. Een vrije trap van Motshagen werd door spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann goed ingekopt voor de 3-2. Na deze treffer kwam de eerder genoemde gele en rode kaart, dus VVO 3 kreeg ook niet de kans om nog langszij te komen. Al kwamen zij er nog wel een aantal keren uit, zonder echt gevaarlijk te worden. De spelers raakten steeds meer geïrriteerd en reageerden dat vooral af op de scheids – en grensrechter. Wat uiteraard niet hielp. Dus bleef VVO 3 met lege handen staan.

Omdat het de laatste wedstrijd voor de winterstop betrof, en de feestmaand is ingezet, was er na afloop de traditionele Sintekerstennieuw viering. In het clubhuis van VVO ingezet, door een deel vervolgd bij Vitesse of in Villa Sonsbeek , en geëindigd daar of op de Korenmarkt. Dus de derde helft was iedereen weer in topvorm. De spelers kregen van sponsoren SPFI en Carrière uitzendbureau Duiven het VVO 3 bierglas en een fles speciaal gebotteld Tripel bier met een persoonlijk etiket. Daarnaast werden er college jacks gepast die besteld gaan worden en waren er kerst stukken voor teammanager Carla Kostelijk en  wasdame Wilma Schollen, en een fles jenever voor trainer Ton ‘Boomsma’ Messing. De foto’s hiervan zijn te vinden in het foto album.