Februari/maart 2017

27 maart 2017

Scheidsrechter maakt het wel heel bont

VVO 3 heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Zelos 4 helaas punten verspeeld. De oorzaak daarvan moet niet direct gezocht worden bij ‘onze jongens’ , maar bij het erbarmelijke veld waar nauwelijks goed op te voetballen was. Echter nog veel meer bij het schandelijke optreden van arbiter Vries. Wij beseffen ons zeer dat op clubscheidsrechters altijd wel wat aan te merken valt, het zijn immers vrijwilligers die toch maar als scheidsrechter willen optreden, maar in dit geval hebben wij redenen genoeg om ons beklag te doen. Wij hebben dit in de 5de klasse nog niet eerder meegemaakt.

De arbiter had de eerste helft de wedstrijd al nauwelijks onder controle, wat dus ook zorgde voor diverse aanvaringen in het veld tussen spelers. En in de tweede helft werd het van kwaad tot erger. Een wagonlading aan dubieuze beslissingen als gevolg en uiteindelijk bedacht de man dat er voor de wissels ( 6 ) maar liefst 10 minuten tijd bijgeteld moest worden ( in een klasse waar doorlopend gewisseld mag worden ). Waarom dat was werd ons VVO 3 pijnlijk duidelijk toen hij ook nog eens rechtsback Mark ‘Markie’ Schollen geel gaf ( 10 minuten tijdstraf ) in de 99ste (!) minuut. Deze kaart werd hem aangesmeerd door de overdreven reactie van een Zelos 4 speler, die de bal verloor na een tackle van hem. Uit de vrije trap, op de rand van het 16 meter gebied, die hieruit ontstond wist Zelos 4 de gelijkmaker te maken, waarna de scheidsrechter uiteraard kort daarna de wedstrijd beëindigde. VVO 3 moest het met een 1-1 eindstand doen. 

Voor Zelos was het een punt gewonnen want zij hadden de gehele wedstrijd weinig of niets in te brengen. Het is dat ons VVO 3 de kansen niet benutte, al dan niet gehinderd door het veld, want anders had het bij rust al een 0-3 voorsprong gehad. En in de tweede helft kwamen daar nog een 3 tal uitstekende mogelijkheden bij. De Zelhemmers konden er niets tegen in brengen behalve veel overtredingen. Waardoor ook de VVO’ers steeds meer van zich af gingen bijten, met uiteraard Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer voorop.

De eerste kans die door VVO 3 werd benut was in de 69ste minuut. Een door Roel ‘Princess’ Cosijnse genomen hoekschop kwam op het hoofd van, de hoog boven iedereen uit torende, Luuk ‘Matic’ Motshagen die hem prima inkopte voor de 0-1. Wat VVO 3 verweten kan worden is dus dat ze alle kansen niet verzilverden. Wellicht ook hierdoor kon deze scheidsrechter zich bedenken dat er voor Zelos 4, met een beetje hulp van hem, nog wat te verdienen viel. Wat dus lukte.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DZC ’68 6 in Doetinchem. Dan moet VVO 3 maar wel weer 3 punten mee terug nemen naar Velp. 

Afrikaanse satellietteams voor VVO 3 zijn een feit…

VVO 3 zaterdag heeft sinds de winterstop, in navolging van Ajax ( Ajax Cape Town ),  2 satellietteams in het Zambiaanse Lusaka. Het betreft teams uit de wijk Linda compound. De teams dragen illustere namen als LINDA ACADEMY en LIFE ACADEMY.

VVO 3 heeft deze teams omarmd en ze voorzien van de ‘oude’ reservetenues van het team, maar ook die van VVO 1. Zoals op de foto’s te zien is zijn de spelers trots om het logo van VVO 3 zaterdag te mogen dragen.

Wij bekijken de samenwerking per seizoen en zullen daar dan naar handelen. Wellicht gaat het in de toekomst leiden tot de entree van een Zambiaanse versterking bij ons team.

Vanaf nu zullen de ontwikkelingen in Lusaka dan ook nauwlettend gevolgd worden. De technische staf zal waarschijnlijk direct na het seizoen afreizen naar Zambia om de plaatselijke vertegenwoordigers te spreken over de aanwezige talenten.

     

Video: Warming up van het Zambiaanse VVO3-team

Video: Zambiaanse VVO1-team in training

24 maart 2017

VVO 3 gaat weer meedoen!

Waren wij vorige week nog wat voorzichtig in ons verslag over de mogelijkheden van VVO 3 om weer echt mee te gaan doen in de top van de ranglijst, zijn we daar nu een stuk optimistischer over. In tegenstelling tot voorgaande jaren lijkt nu juist de winterstop het team goed te hebben gedaan. Zo bleek zaterdag jl. in de thuiswedstrijd tegen SC Rheden 2. Deze derby’s zijn altijd speciaal waarbij de uitslag alle kanten uit kan. Rheden was in deze wedstrijd, zeker in de eerste helft, de bovenliggende partij. Maar in de tweede helft bleek VVO 3 toch slimmer en handiger, al was er voor de winnende treffer wel wat geluk nodig. Maar de 3 punten bleven dus in Velp, want ons vriendenteam won met 3-2. Opgemerkt moet worden dat, net als in de uitwedstrijd vorige week tegen Groessen, Bert ‘Senior’ Peterse al haast een niet te missen schakel is binnen de lijnen. Hij heeft de ervaring en overzicht om de grotendeels veel jongere medespelers te sturen.

Zoals gezegd was Rheden in de eerste helft de betere ploeg. VVO 3 had veel moeite om de controle te krijgen maar moest het vooral hebben van het ouderwetse countervoetbal. Wat niettemin toch ook tot de nodige kansen leidde. Die de Rhedenaren overigens ook kregen. Doelman Jan ‘Lange’ Tanis , geholpen door een goede verdediging, hield echter stand. Aan de andere kant stond ook een doelman die niet van plan was om een tegendoelpunt te incasseren. Om die reden werd er dan ook met een 0-0 aan de thee begonnen. In de rust werd in het VVOkamp besproken dat het prima was dat het nog 0-0 stond, en dat er rustig aan de tweede helft begonnen zou worden. En dan maar zien wat er nog aan kansen zou komen. Deze redelijk simpele benadering van een wedstrijd kan dus ook tot succes leiden.

In de 49ste minuut wist ons VVO 3 het eerste doelpunt te maken. Een door Peterse genomen vrije trap viel achter de Rhedense verdediging waar de altijd rustige Theun ‘Relax’ Eenhoorn stond om de bal in het Rhedense doel te werken, 1-0. De vreugde over dit doelpunt was echter van korte duur. Want slechts 2 minuten later kwam Rheden alweer op gelijke hoogte. En met een prachtig doelpunt ook. Van grote afstand werd de bal precies onder de lat en over doelman Tanis , toch niet de kleinste, geschoten. 1-1 dus weer. Toch was deze ontwikkeling goed voor het vertrouwen bij VVO 3. Zij ontwikkelden meer kansen doordat ze meer ruimte kregen om te voetballen. En dat leverde in de 70ste minuut weer een voorsprong op. Ditmaal was het aanvaller Patrick ‘Patjuh’ Begemann die een bal door wist te koppen op de grillige Brian ‘Gio’ Donderwinkel. Deze kon daardoor alleen op de Rhedense doelman af om de 2-1 aan te tekenen.

En weer kwam Rheden langszij. Nu duurde dat slechts 1 minuut zelfs. Een corner werd vanuit de VVO achterhoede rommelig verwerkt waarna een Rhedense aanvaller de bal toch weer langs doelman Tanis wist te werken, 2-2. Inmiddels was het VVO 3 wel duidelijk dat er mogelijkheden waren om weer te scoren. En dat deden onze vrienden dan ook. In de 79ste minuut was het weer Begemann die Donderwinkel bediende waarna deze zijn op het Rhedense doe geplaatste schot, van richting veranderd zag worden en onhoudbaar voor de doelman in het Rhedense doel zag belanden, 3-2.

Deze voorsprong moest uiteraard langer stand houden dan de vorige 2 keren. En dat lukte ook. VVO 3 bleek weer onverzettelijk, zoals in het verleden wel vaker is gebeurd tegen Rheden. De druk werd groot richting doelman Tanis maar VVO 3 hield, met kunst en vliegwerk soms, stand. En dus konden er weer 3 punten worden bijgeschreven. Goed was ook dat VVO 3 meer afstand kon nemen op de achtervolgers. Volgende week wacht de 4de lastige ontmoeting op rij, in Zelhem tegen het plaatselijke Zelos 4.  Als ons VVO 3 ook daar 3 punten weet te veroveren gaat het vast nog een mooie tweede seizoenshelft worden.

12 maart 2017

VVO 3 op de weg terug ?…

VVO 3 zaterdag lijkt op de weg terug te zijn om een rol te spelen om de bovenstaande plaatsen in de ranglijst. In ieder geval zijn beide, vooraf als zeer lastig beoordeelde, wedstrijden na de winterstop in winst omgezet. Deze zaterdag moest Groessen 3 het onderspit delven. De ontmoetingen tussen ons VVO 3 en Groessen 3 staan steeds bol van spanning. Waar Groessen de bekerwedstrijd aan het begin van het seizoen wist te winnen met 5-4, verloor het nipt (3-2) de wedstrijd op de Pinkenberg. Daarnaast moest VVO 3 voor deze wedstrijd een heel aantal vaste waarden missen. VVO 3 wist dus dat het niet makkelijk zou worden in Groessen. Maar onze Velpse vrienden bleken toch meer ervaren en slimmer te zijn dan de jeugdige en technische ploeg van Groessen 3. En het won daarom ook met 1-3. Wat uiteraard voor een opperbeste stemming zorgde in het Velpse kamp.

In het begin van de eerste helft leek het er inderdaad op dat VVO 3 een zware middag te wachten stond. Maar na ongeveer 10 minuten pakten de Velpse vrienden de wedstrijd meer in handen. Wat dan ook voor meer en meer dreiging zorgde. De middenvelders Boy ‘Pinda’Nefkens en Luuk ‘Matic’ Motshagen hadden wel hun handen vol  aan de sterke middenvelders van Groessen, maar daardoor kreeg aanwinst Roel ‘Princess’ Cosijnse ruimte om te voetballen aan de linkerkant en bleef ook rechtshalf Stijn ‘Hamstring’ Korteling dreigend. Van Cosijnse weten we inmiddels dat hij het verschil kan maken door de manier waarop hij o.a. positie kiest. In de 39ste minuut stond precies hij dan ook op de juiste plaats om een vrije trap van Brian ‘Gio’ Donderwinkel te ontvangen. Deze kwam bij de tweede paal aan de linkerkant van het Groessense 16 meter gebied. Cosijnse ontving deze bal en wist hem in de rechterhoek langs de doelman te plaatsen, 0-1. Het was alweer zijn tweede doelpunt in 2 wedstrijden. Een goed moment ook, enkele minuten voor de rust.

Na de theepauze zette VVO 3 de goede lijn van de eerste helft voort. Dit resulteerde in de 55ste minuut voor de 0-2. Weer Donderwinkel, die wist door te breken, gaf de assist op de meegelopen Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer. Deze wist vervolgens vrij eenvoudig de 0-2 binnen te schieten. Zo bleek maar weer dat voetbalwedstrijden vaak anders verlopen dan je vooraf verwacht. Met de 0-2 kwam VVO 3 in een luxe positie want Groessen werd onrustiger en begon meer fouten te maken. Dit leidde in de 66ste minuut tot de genadeklap, kunnen we wel zeggen. De uitgekomen Groessense doelman schoot een bal verkeerd weg waardoor hij bij Windhouwer terecht kwam. Deze zag het lege doel en benutte dit buitenkansje door vanaf de middenlijn de 0-3 op het scorebord te zetten.

Groessen 3 kon niet anders dan nog meer druk zetten op het Velpse doel, waar doelman Jan ‘Lange’Tanis echter niet van plan was zich te laten passeren. De fout die de jonge Groessenaren maakten was dat zij veel ballen hoog voor het VVO doel gaven. Wanneer daar lange mannen als Koen ‘Terminator’ Krechting, Chiem ‘André’ Kock en ook Motshagen staan, naast sterke koppers als Sander ‘Mooisander’ Schollen en natuurlijk de meester Bert’Senior’Peterse, heeft dat weinig zin. Helaas moest Tanis toch een doelpunt van Groessen toestaan. Dit was een van richting veranderd schot, kort voor het eindsignaal in de 89ste minuut. De eindstand werd daarmee 1-3.

VVO 3 deed met deze winst goede zaken want het ging op de ranglijst zowel Groessen 3 als Dieren 6 voorbij. Volgende week wacht weer een pittig duel, de streekderby tegen SC Rheden 2. Deze hebben de koppositie moeten afstaan aan Westervoort 2 na verlies van en bij Zelos 4.  Wij verwachten dat ze die graag terug willen veroveren. Ons VVO 3 zal ze dat moeten beletten als ze zelf ook nog naar de top van de ranglijst willen komen.

21 februari 2017

Een goed begin is het halve werk…

VVO 3 is uiterst goed de winterstop doorgekomen, zo bleek zaterdag jl. op Sportpark de Pinkenberg. Zij traden daar aan tegen de Zevenaarse tegenstander OBW 2. De beide ploegen komen elkaar al jaren tegen in de competitie, waarbij de eindstand meestal in het voordeel van VVO 3 uitviel. Eerder dit seizoen, in Zevenaar, was het echter OBW die de winst (3-2) naar zich toe wist te trekken. VVO 3 is gelukkig uiterst scherp uit de winterslaap gekomen, zo bleek. Al na 45 seconden stond de stand 1-0 op het scorebord. Wonderwel was de eindstand nog ‘slechts’ 4-0.

VVO 3 heeft zich ook op de valreep nog weten te versterken met 2 nieuwe aanwinsten. Pas in de week voorafgaande aan deze ontmoeting kwamen beide transfers tot stand. Het betreft de spelers Chiem ‘André’ Kock en Roel ‘Princess’ Cosijnse. Zij bleken een directe versterking voor het team.

Zoals gezegd kwam VVO 3 heel sterk uit de startblokken. Direct na de aftrap was het aanvaller Brian ‘Gio’ Donderwinkel die op links een geslaagde actie inzette die eindigde in een voorzet op de meegelopen Theun ‘Relax’ Eenhoorn. Deze wist goed af te leggen op aanvoerder Luuk ‘Matic’ Motshagen die de bal langs de Zevenaarse doelman schoot, 1-0. Het beloofde een mooie eerste helft te worden door dit snelle doelpunt, maar dat bleek anders uit te pakken. VVO 3 kreeg wel een heel aantal kansen in de eerste helft, maar ook OBW liet zich niet onbetuigd. Zij waren schijnbaar direct wakker geschud door de vroege achterstand. Al met al werd er aan de thee begonnen met een 1-0 ruststand.

In de rust werd er omgeschakeld van het veilige 4-4-2 naar een aanvallender 4-3-3. Hierbij werd linkshalf Boy ‘Pinda’Nefkens centrale middenvelder en verhuisde Cosijnse naar de linkshalf positie. Centrale middenvelder Sjors ‘Giorgio’ Antheunis nam weer de rechtshalf positie over van Cosijnse. Belangrijker was nog dat Eenhoorn, Donderwinkel en Benjamin ‘Bennie’ Windhouwer de aanvallende posities innamen. En dat betaalde zich ook uit.

In de 56ste minuut viel de 2-0. Helaas was het een Zevenaarse verdediger die de bal achter zijn doelman schoot, omdat hij hem weg wilde schieten. Dit werd veroorzaakt door enige verwarring die ontstond na een overtreding op Windhouwer. Waar gedacht werd dat ( de verder prima leidende ) arbiter Reurts zou fluiten voor de overtreding gebeurde dat niet. En dus moest hij wel dit doelpunt toekennen. Wat uiteraard ook een breekpunt was in de wedstrijd. Slechts 4 minuten later maakte VVO 3 al aan alle illusies voor OBW een einde. Nefkens zette de bal voor vanaf de linkerkant en Windhouwer wist de 3-0 binnen te tikken. Na weer een aantal gemiste kansen duurde het tot de 75ste minuut voordat er weer werd gescoord. Voor de tweede maal was het Eenhoorn de betrokken was bij een doelpunt. Hij plaatste de bal op de vrijgelopen Cosijnse die, met een lob over de Zevenaarse doelman, de bal in het doel liet belandden, 4-0.

Met deze 4-0 was dus ook de eindstand bereikt en wist VVO 3 eindelijk weer eens 3 punten bij te schrijven. Na het ongelukkige verloop van de eerste seizoenshelft ( VVO 3 heeft al jaren in de winterstop niet meer zo’n lage klassering gehad ) hopen wij dat het tweede deel van de competitie beter verloopt. Het gemis van Menno ‘Puyol’ Kostelijk lijkt in ieder geval goed opgevangen te zijn. De eerstvolgende ontmoeting is op 11 maart. De zware uitwedstrijd tegen Groessen 3. VVO 3 heeft een aantal weken om zich weer op te laden voor dit duel.

3-2-2017

Wij zijn weer begonnen ! 

VVO 3  is vorige week weer begonnen aan de voorbereiding op de voortzetting van het seizoen. Daarbij start het vriendenteam met een lastige uitwedstrijd op 11-2 in Doetinchem tegen het plaatselijke DZC’68 7. 

Wij hadden u in ieder geval 1 opzienbarende wintertransfer willen melden, maar deze is op dit moment nog niet afgerond. Voor het einde van deze week hopen wij met het bericht te kunnen komen. Daarnaast hadden wij u nu al onze vernieuwde website willen presenteren maar de lancering hiervan heeft ook wat vertraging opgelopen. 

In de winterstop hebben wij wel onze aanvoerder Menno ‘Puyol’ Kostelijk moeten laten gaan. Hij vertrok naar Levante in het Spaanse Valencia. Omdat hij voor een half seizoen verhuurd is, verwachten wij dat hij bij de start van het nieuwe seizoen 2017/2018 weer bij ons op het veld verschijnt. Wij wensen hem uiteraard veel succes in Valencia.

Wij verwijzen u ook graag naar het artikel over zijn vertrek via deze link:

https://www.gelderlander.nl/rheden/droomstage-velps-voetbaldier-bij-oude-club-johan-cruijff

Hierbij ook een aantal foto’s van de uitzwaaiparty.